Ενας από τους πιο δυνατούς συμμάχους που μας βοηθούν να ανταποκριθούμε στην απαιτητική καθημερινότητά μας είναι η ισορροπημένη διατροφή.

Η διατροφή που περιέχει όλα τα πολύτιμα εφόδια για την αρμονική λειτουργία του οργανισμού: με βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά.

Αν η φύση μοιάζει ένα «φαρμακείο» για την υγεία μας, τα φρούτα είναι ένας από τους θησαυρούς της. Μας δίνουν ενέργεια, ευεξία, αποτοξινώνουν τον οργανισμό μας, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, προκαλούν το αίσθημα κορεσμού ρυθμίζοντας το αίσθημα της πείνας, καταπολεμούν ασθένειες. Τα φρούτα είναι τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες, θρεπτικά συστατικά αλλά και σάκχαρα.

Η υπερκατανάλωσή τους μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση βάρους γι’αυτό και οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι καλό θα ήταν -για να μην έχουμε αντίθετα αποτελέσματα- να τα καταναλώνουμε με ισορροπία.

Η personal trainer και ειδική σε θέματα διατροφής, Andrea Wise, από το Σικάγο αποκαλύπτει ποια άκρως γευστικά φρούτα μας μπορούν να οδηγήσουν στην αύξηση βάρους αν δεν καταναλωθούν με μέτρο.

 

Mάνγκο:

Ενα φρούτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνη Α, Β και C, πλούσιο σε ασβέστιο και μαγνήσιο. Το μάνγκο βοηθά στην αύξηση του μεταβολικού ρυθμού και δίνει ενέργεια. Ωστόσο, περιέχει αρκετά σάκχαρα και η κατανάλωσή του δεν θα πρέπει να χάνει το μέτρο.

Αποξηραμένα φρούτα

Η γεύση τους αποτελεί πειρασμό. Μπορούν να συνοδεύσουν το γιαούρτι ή τις σαλάτες μας, αλλά οι θερμίδες τους… δεν είναι λίγες. Αποτελούν ένα άκρως θρεπτικό σνακ αλλά σαφώς δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φρούτα με τους χυμούς τους και τις φυτικές τους ίνες. Σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα καλό θα ήταν να καταναλώνονται με μέτρο.

 

Σταφύλια 

Τα σταφύλια περιέχουν βιταμίνη Α, είναι πλούσια σε πολυφαινόλες και κάλιο. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών και συμβάλλουν στην θεραπεία των λοιμώξεων ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Η καθημερινή κατανάλωση σταφυλιών -χωρίς μέτρο- μπορεί να μας επιβαρύνει με θερμίδες, λόγω των σακχάρων που περιέχουν.

Ρόδι: Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Ε, φυλλικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, φυτικές ίνες και αντιξειδωτικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το δέρμα να λάμπει. Ωστόσο περιέχει αρκετά σάκχαρα και η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.