Τρεις μήνες προθεσμία για να «ξεριζώσει» την τρομοκρατία στο βόρειο τμήμα της Χερσονήσου του Σινά έδωσε στον αιγυπτιακό στρατό και την αστυνομία ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι μετά την αιματηρή επίθεση στο τέμενος του Μπιρ αλ Αμπεντ που στοίχισε τη ζωή σε 305 ανθρώπους, όπως δήλωσε ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά Χαλίντ Φούντα α Σεντίκ Μοχάμεντ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

« Οι αδίστακτοι δράστες δεν έχουν θρησκεία, αλλά πληρώνονται από ξένες δυνάμεις για να πλήξουν την Αίγυπτο», τόνισε ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά .

«Μπορούμε να εξαλείψουμε την τρομοκρατία. Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας προσέχοντας πάντως να αποφύγουμε την αιματοχυσία μεταξύ των αθώων πολιτών, καθώς οι τρομοκράτες κρύβονται ανάμεσα στον ντόπιο πληθυσμό».

Στην Χερσόνησο του Σινά έχουν αναπτυχθεί δύο σώματα στρατού με συνολικά 300.000 Αιγύπτιους στρατιώτες. Περίπου οι μισοί έχουν αναπτυχθεί στο Βόρειο Σινά και πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται στο Νότιο Σινά ενισχύοντας την ασφάλεια της περιοχής γύρω από το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης και το θέρετρο του Σαρμ ελ Σέιχ .

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Χαλίντ Φούντα α Σεντίκ Μοχάμεντ τόνισε πάντως με έμφαση ότι το Νότιο Σινά είναι απολύτως ασφαλές και δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με την τρομοκρατία.

«Οι 150.000 στρατιώτες που ελέγχουν την περιοχή του Νοτίου Σινά σε συνδυασμό με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας –περισσότερες από 600 κάμερες έχουν τοποθετηθεί στη γύρω περιοχή- καθιστούν απολύτως ασφαλή την περιοχή στην Μονή της Αγίας Αικατερίνης και του Σαρμ ελ Σέιχ», τόνισε.

Στρατηγικής σημασίας οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Αιγύπτου Φαρίντ Μονίμπ σημείωσε, αναφερόμενος στις ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις ότι είναι «στρατηγικής σημασίας και καθοριστικός παράγοντας για την ισσοροπία και την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι δύο χώρες πρέπει επίσης να συνεργαστούν ακόμη πιο στενά στον οικονομικό και τον τουριστικό τομέα για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη.

Και οι δύο χώρες είμαστε στο σωστό δρόμο και η στενή συνεργασία μας θα οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνήτης του Νοτίου Σινά τόνισε ότι καταβάλλει προσπάθειες για να υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στην Αθήνα και το Σαρμ ελ Σέιχ.

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.