Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Φόρμουλα 1 από την επόμενη σαιζόν, μετά από 32 χρόνια, καθώς υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Sauber. Η οποία έτσι λύνει πολλά από τα χρονίζοντα προβλήματά της και κυρίως το οικονομικό.

Η ονομασία της ομάδας θα είναι πλέον Alfa Romeo Sauber F1 Team και τα μονοθέσιά της θα έχουν τα χρώματα αλλά και τα σήματα της ιταλικής εταιρείας. Οι κινητήρες θα είναι Ferrari.

O επικεφαλής του ομίλου FCA Sergio Marchionne δήλωσε η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στα πλαίσια αναμόρφωσης της Alfa Romeο, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η μάρκα είναι μέλος της ιστορίας του σπορ.

Η Alfa Romeo μετείχε μεταπολεμικά -ήταν παρούσα και προπολεμικά- από το 1950 έως το 1985, κατακτώντας τα δύο πρώτα πρωταθλήματα το 1950 και το 1951 με το Νino Farina και τον εμβληματικό Juan Manuel Fangio αντίστοιχα. Μετέπειτα η καλύτερη θέση που κατέλαβε ήταν η 6η στο Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών το 1983.

 

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.