Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σκηνές Αποκάλυψης σε 15 λεπτά -Τι είναι οι διαστημικές θύελλες που μπορούν να πλήξουν αναπάντεχα και απροειδοποίητα τη Γη 

29 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Οτι στη Γη κινδυνεύουμε από λιμούς, σεισμούς και λοιπά άλλα φαινόμενα είναι γνωστό. Ωστόσο, οι επιστήμονες βάζουν και έναν νέο παράγοντα κινδύνου, εξαιρετικά τρομακτικό.

Τις ηλιακές καταιγίδες, τις διαστημικές θύελλες δηλαδή.

Το κακό με τις διαστημικές θύελλες είναι  ότι οι επιστήμονες μπορούν να διαπιστώσουν ότι θα χτυπήσουν τη Γη, μόλις 15 λεπτά πριν αυτό συμβεί. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει τρόπος πρόβλεψης. Εξίσου ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι μια διαστημική θύελλα μπορεί να συμβεί ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Τεράστια ηλιακή καταιγίδα έχει να πλήξει τη Γη από τα μέσα του 19ου αιώνα. Οι μεγάλες διαστημικές θύελλες πιστεύεται ότι εμφανίζονται κάθε 100 με 200 χρόνια, ωστόσο, μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε ώρα και στιγμή, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Και αν πλήξει τη Γη διαστημική καταιγίδα τι θα συμβεί; Ευτυχώς δεν σημαίνει ότι κάτι θα πέσει στη Γη και ότι μπορεί να χτυπήσει ανθρώπους. Αυτό που προκαλεί είναι διακοπή της τροφοδοσίας ενέργειας βυθίζοντας όλη τη Γη στο σκοτάδι.

Οι διαστημικές θύελλες μπορούν να εκδηλωθούν με διάφορες μορφές ωστόσο η πιο καταστροφική θεωρείται η «εκτομή μάζας από τη μάζα» (CME). Σε μια τέτοια περίπτωση δισ. τόνοι ύλης θα διαπερνούσαν το διάστημα με ταχύτητα 7 εκατ. μίλια την ώρα σε μια θεαματική έκρηξη.

Οσο για τις αιτίες δημιουργίας τους… Οι διαστημικές θύελλες προκαλούνται όταν ο ήλιος εκτοξεύει ένα μαγνητικό σύννεφο πλάσματος στο διάστημα το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει τη γη παρακαλώντας την τεχνολογία, τους δορυφόρους και διακόπτοντας την ενεργειακή τροφοδοσία.

Οι διαστημικές θύελλες συσχετίζονται με τις ηλιακές εκλάμψεις (μια γιγαντιαία έκρηξη στην επιφάνεια του ήλιου που στέλνει ενέργεια και σωματίδια που διαρρέουν στο διάστημα). Ωστόσο μπορεί να συμβεί και ανεξάρτητα από αυτό το φαινόμενο.

 

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017 at 23:47 and is filed under ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply