Η διαδικασία απώλειας βάρους απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Η λύση δεν βρίσκεται στη δίαιτα αλλά σε μια συνολική θεώρηση των διατροφικών συνηθειών μας. Μικρές αλλαγές μπορούν σταδιακά να φέρουν ορατά αποτελέσματα, χωρίς στερήσεις που καταπονούν τον οργανισμό.

Μπορείτε να χάσετε έως και 4 κιλά την εβδομάδα υιοθετώντας συνήθειες που θα ωφελήσουν τον οργανισμό σας, θα επιταχύνουν το μεταβολικό ρυθμό σας και θα σας χαρίσουν ευεξία. Αν θέλετε να μειώσετε το βάρος σας χωρίς να επηρεάσετε αρνητικά τον οργανισμό σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές που εγγυώνται αποτελέσματα.

Ειδικοί σε θέματα διατροφής και άσκησης δίνουν τις δικές τους συμβουλές.

1) Συστηματική άσκηση: Το σώμα σαφώς και δεν μπορεί να μεταμορφωθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Η άσκηση, για να φέρει αποτελέσματα –που θα είναι ορατά σε βάθος χρόνου- θα πρέπει να είναι συστηματική. Ειδικοί συμβουλεύουν να ξεκινήσετε βάρη και διαλειμματική προπόνηση που συνδυάζουν καύση λίπους και γράμμωση. Ο μεταβολισμός σας θα ενεργοποιηθεί και σε συνδυασμό με τις διατροφικές αλλαγές που θα κάνετε, θα μπορέσετε να δείτε άμεσα αποτέλεσμα. Μέσα σε μια εβδομάδα θα μπορέσετε να δείτε αλλαγή στη φυσική σας κατάσταση. Μπορεί αυτή η αλλαγή να είναι μικρή, αλλά θα είναι η αρχή για μια μεγαλύτερη!

2) Πρωτεΐνες: Η λέξη-κλειδί για την απώλεια βάρους. Λευκό ψωμί, μακαρόνια, λευκό ρύζι μπορούν να πάνε στην άκρη αν θέλετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Αυγά, πουλερικά, ξηροί καρποί, βρώμη, κινόα, όσπρια και ψάρια είναι οι τροφές-σύμμαχοί σας στην απώλεια βάρους. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι με ένα διαιτολόγιο που περιέχει τροφές με πρωτεΐνες θα μπορέσετε να δείτε άμεσα αποτέλεσμα στην πρόσπαθειά σας για αλλαγή στη σιλουέτα σας. Ακόμα και μέσα σε μια εβδομάδα.

3) Περισσότερα λαχανικά: Δύσκολα θα συναντήσετε διατροφολόγο που δεν θα σας παραπέμψει στην κατανάλωση λαχανικών αν επιθυμείτε απώλεια βάρους. Τα λαχανικά αποτελούν φυσικές πηγές βιταμινών και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Περιέχουν αρκετό νερό, ελάχιστο λίπος -και τις περισσότερες φορές- λίγες θερμίδες. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν μπορούν να προκαλέσουν συντομότερα το αίσθημα κορεσμού και να σας αποτρέψουν από την κατανάλωση επιβαρυντικών για τη σιλουέτα σας, τροφών. Μέσα σε μια εβδομάδα μπορείτε να δείτε αποτέλεσμα αν καταναλώνετε τουλάχιστον δύο γεύματα λαχανικών ημερησίως.

4) Το «μυστικό» του καφέ: Κι όμως, η κατανάλωση καφέ (χωρίς ζάχαρη!) μπορεί να επιταχύνει το μεταβολικό σας ρυθμό και να βοηθήσει στην καύση του λίπους (και ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς). Μια ζεστή κούπα καφέ την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας, μέσα σε μία εβδομάδα!

 

 

 

 

bovary

 

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.