Το ανανεωμένο ASX που παρουσιάζει τη νέα οπτική ταυτότητα Dynamic Shield της MMC είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε., Επίσημος Εισαγωγέας-Διανομέας της Mitsubishi Motors στην Ελλάδα.

Με παραγωγή που υπερβαίνει τις 900.000 μονάδες από το 2010 που παρουσιάστηκε, το ASX έχει αποδειχθεί παγκόσμια επιτυχία για τη Mitsubishi Motors Corporation (MMC), αλλά και μία εταιρική επιλογή που δικαιώθηκε από τη συνεχώς αυξανόμενη κατηγορία C-SUV.

Οπτική ταυτότητα

Για μία ομαλή μετάβαση στην επόμενη γενιά οχημάτων της Mitsubishi Motors, το 2017 ASX υιοθετεί τη νέα οπτική ταυτότητα της MMC, με την ονομασία «Dynamic Shield». Η οπτική ταυτότητα Dynamic Shield που παρουσιάστηκε αρχικά στο εκθεσιακό όχημα 2014 Outlander PHEV Concept-S συμβολίζει τη λειτουργικότητα και αξιόπιστη ασφάλεια που είναι έμφυτα χαρακτηριστικά στα SUV της Mitsubishi Motors με τολμηρές χρωμιωμένες μπάρες εκατέρωθεν της μάσκας που «προστατεύουν» το έμβλημα 3 Διαμαντιών για τη δημιουργία μιας τρισδιάστατης αίσθησης κίνησης.

Στην περίπτωση του ASX, ο εμπρός προφυλακτήρας τροποποιήθηκε για να φιλοξενεί τις χρωμιωμένες μπάρες, ενώ το κεντρικό τμήμα είναι μαύρο ώστε να παραπέμπει στο Νέο Outlander ή το eX-Concept. Η μάσκα αποτελείται τώρα από λεπτές οριζόντιες γρίλιες και συνδέεται με τους προβολείς πετυχαίνοντας μία ενιαία εμφάνιση. Αυτό το νέο πρόσωπο τιμά τόσο το παρελθόν όσο και τη σχεδιαστική αρχή «Form follows Function» (Η Μορφή Ακολουθεί τη Λειτουργία). Κληρονομείται από τα προστατευτικά προφυλακτήρων, γνωστά από τα Pajero/ Montero/ Shogun και παρέχει μία μοναδική αίσθηση ασφάλειας στους επιβάτες. Με αυτή την έννοια, η νέα οπτική ταυτότητα εκφράζει μία σχεδιαστική κληρονομιά σε εξελιγμένη μορφή. Είναι αυτό που ονομάζεται φιλοσοφία «Dynamic Shield».

Εκτός από τη νέα φυσιογνωμία, το Ευρωπαϊκών προδιαγραφών 2017 ASX θα διαθέτει κεραία τύπου πτερυγίου καρχαρία, πίσω καθίσματα με καλύτερη πλευρική στήριξη και νέο υλικό, καθώς επίσης και βελτιωμένη ηχομόνωση. Με βελτιωμένη ηχομόνωση έως και 10% καλύτερη από εξωτερικούς θορύβους και από τον κινητήρα (μέτρηση στις μπροστινές θέσεις οδηγού και συνοδηγού vs 16 Petrol MY15.5) & επιπρόσθετα +2% καλύτερη ηχομόνωση στο εσωτερικό του οχήματος όταν αυτό κινείται με σταθερή ταχύτητα (σύγκριση με το ΜΥ17)

Αυτές οι αλλαγές προστίθενται στις πρόσφατες βελτιώσεις που έγιναν στο ASX για την Ευρώπη:

  • Μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις στα 20.000 km
  • Νέα χαρακτηριστικά (πολυακτινικές ζάντες αλουμινίου 16”, ένθετα σε piano black στο τιμόνι, αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης, κλπ.,…) – διαθεσιμότητα ανάλογα με την αγορά και το μοντέλο.

Το ASX MY18 διατίθεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις στις παρακάτω τιμές:

  • ASX 5D 1.6 MT 2WD INFORM MY18 AS&G 17.120€
  • ASX 5D 1.6 MT 2WD INVITE PLUS MY18 AS&G (MGN) 19.740€

Παθητική ασφάλεια

Στις αρετές του Mitsubishi ASX πρέπει να συνυπολογιστεί η παθητική του ασφάλεια, η οποία επιβεβαιώνει την μηχανολογική του τελειότητα με τα αποτελέσματα τα 5 αστέρια στα crash test του Euro NCAP.

Το υψηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας οφείλεται σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων όπως:

  • Βελτιστοποίηση του σχήματος της οκταγωνικής διατομής των εμπρός πλαϊνών δοκών για καλύτερη απορροφητικότητα ενέργειας κρούσης,
  • Φέρουσα δομή ‘τριών διαδρομών’ που συνδέει το πίσω τμήμα, την εμπρός πλαϊνή δοκό με την τραβέρσα του ταμπλό και τα κάτω στοιχεία, ώστε να διαχέουν αποτελεσματικά την ενέργεια που απελευθερώνεται σε μία μετωπική σύγκρουση,
  • Το εμπρός τμήμα των πλαϊνών δοκών φέρει στοιχείο παραμόρφωσης, που απορροφά την ενέργεια κρούσης εμποδίζοντας τη μετάδοσή της σε όλο το μήκος της δοκού στις χαμηλές ταχύτητες. Αυτό ελαχιστοποιεί τις ζημιές στο αμάξωμα γενικά και μειώνει το κόστος επισκευών,
  • Ενισχυμένη δομή αμαξώματος – με συγκολλημένες τις ενισχύσεις των πλαϊνών στοιχείων – άκρως αποτελεσματική στην απορρόφηση ενέργειας σε μετωπικές, οπίσθιες και πλαϊνές συγκρούσεις,
  • Η χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής μειώνει το βάρος και αυξάνει την ακαμψία.

Όλα αυτά τα μέτρα (και πολλά ακόμα) συμπληρώνουν τη δομή RISE («Reinforced Impact Safety Evolution») της Mitsubishi Motors. Η δομή RISE ενσωματώνει και αλληλοσυνδέει δομικά στοιχεία για ενεργή προστασία των επιβατών σε ένα ατύχημα. Αυτή η σχεδίαση επιτυγχάνει θεαματικές βελτιώσεις στη συμπεριφορά του οχήματος σε συγκρούσεις πολλαπλών κατευθύνσεων, καθώς διαχέει τα φορτία κρούσης των μετωπικών, πλαϊνών και οπίσθιων συγκρούσεων ενώ παράλληλα προσφέρει ελεγχόμενη παραμόρφωση.

Παράλληλα, η πολύ ασφάλεια των πεζών απορρέει από την εφαρμογή και άλλων μέτρων, όπως:

  • Σχεδίαση καπό με διπλό εξόγκωμα (δημιουργία μιας ζώνης υποχώρησης κατά την επαφή με πεζούς),
  • Ανοικτή δομή έδρασης παρμπρίζ,
  • Πλαστικά εμπρός φτερά,
  • Εμπρός προφυλακτήρας που απορροφά την ενέργεια (περιορισμός τραυματισμού ποδιών).

Επιπλέον, χάρη στην ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική των ηλεκτρονικών συστημάτων της πλατφόρμας «Project Global» –το ASX προσφέρει επίσης όλη τη γκάμα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως (διαθεσιμότητα ανάλογα με το μοντέλο και την αγορά):

  • Active Stability Control,
  • Traction Control,
  • Hill Start Assist system,
  • ABS,
  • Electronic Brake Distribution,
  • Brake Assist,
  • Emergency Stop signal System (Σύστημα Προειδοποίησης Φρεναρίσματος Ανάγκης)
  • Μέχρι 7 αερόσακους (συμπερ. αερόσακου γονάτου οδηγού).


 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.