Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

 Moody’s: Ευάλωτη η κυπριακή οικονομία -Εξαιτίας των «κόκκινων» δανείων 

27 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

Ιδιαίτερα ευάλωτη χαρακτηρίζει ο Moody’s την κυπριακή οικονομία, στον κίνδυνο εκδήλωσης γεγονότων.

Αιτία για αυτό, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, σχετικά με τα πολύ ψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ομως, παράλληλα επισημαίνεται ότι έχει ενισχυθεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα και των τραπεζικών ισολογισμών, μέσω των αυξημένων κεφαλαιακών αποθεμάτων, της πώλησης δραστηριοτήτων στο εξωτερικών και της βελτίωσης του προφίλ χρηματοδότησης των τραπεζών.

Στην ετήσια έκθεσή για την Κύπρο, ο Moody’s διατηρεί τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα στη βαθμίδα Ba3, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν είχε προχωρήσει σε αναβάθμιση της οικονομίας, η οποία χρειάζεται άλλες τρεις αναβαθμίσεις για να εισέλθει σε επενδυτική βαθμίδα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η χώρα έχει ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές και διατηρεί απόθεμα ρευστών, που θα βοηθήσουν στην κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών την επόμενη χρονιά, σημειώνει η αντιπρόεδρος του οίκου αξιολόγησης που συνέταξε την έκθεση, Σάρα Κάρλσον.

Σημειώνει ακόμη ότι η αναπτυξιακή δυναμική της Κύπρου, σε συνδυασμό με τις ισχυρές δημοσιονομικές επιδόσεις, συνέβαλε το 2016 στη μείωση του δείκτη χρέους της χώρας προς το ΑΕΠ για πρώτη φορά από το 2008, προσθέτοντας ότι η μείωση αυτή αναμένεται να φτάσει κοντά στο 100% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017 at 18:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply