Η σαλάτα, αυτό το «χαρισματικό» πιάτο του διαιτολογίου μας, έχει τη δική του τεχνική στην παρασκευή του.

Τα λαχανικά ενώνονται σε γευστικούς συνδυασμούς και πολλές φορές συνοδεύονται από κοτόπουλο, σολομό, κομμάτια τυριού ή -ακόμα και φρούτων- και κρουτόν. Η σαλάτα ήταν, είναι και θα είναι μια επιλογή που δεν πρόδωσε ποτέ όσους θέλησαν να διατηρήσουν ή να μειώσουν σταδιακά το βάρος τους.

Σαλάτα χωρίς dressing δεν νοείται. Τότε μιλάμε για ένα, κατά κανόνα,  άγευστο και «βαρετό» πιάτο που σε κάνει να θέλεις να αφήσεις κάτω το πιρούνι μετά από λίγο.

Κακά τα ψέματα. Τα dressing μπορούν να μετατρέψουν την αθώα σαλάτα σου σε μια θερμιδική βόμβα που εκρήγνυται στο στομάχι σου και το γεμίζει λιπαρά.

Η σαλάτα έτσι χάνει το στόχο της: γίνεται ένα βαρύ γεύμα που έχει ίσες θερμίδες ακόμα και με junk food.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν dressing με συντηρητικά, προσθήκη ζάχαρης και λιπαρά που μπορούν σταδιακά να σου προσθέσουν βάρος «ύπουλα».

Ενας διατροφολόγος από το Σίδνευ, o Robbie Cark μας δίνει τη δική του εκδοχή για το πιο «υγιεινό» dressing που μπορεί να δροσίσει τη σαλάτα μας, χαρίζοντάς της έξτρα γεύση και ακόμα περισσότερες βιταμίνες και πολύτιμα στοιχεία για τον οργανισμό μας.

Για τον διατροφολόγο, το dressing της σαλάτας στο μεγαλύτερο μέρος του θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο (συγκεκριμένα τα ¾) και το υπόλοιπο θα πρέπει να είναι είτε χυμός λεμονιού ή μηλόξυδο που βοηθούν στην πέψη και έχουν βιταμίνες.

Φτιάχνοντας το δικό μας dressing, μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο των συστατικών του και κατ’επέκτασιν των θερμίδων του.

Παράλληλα εξοικονομούμε τα χρήματα που θα δίναμε για να προμηθευτούμε ένα dressing- βόμβα θερμίδων.

Αν η σαλάτα σας φαίνεται «στεγνή» ακόμα και με αυτά, μπορείτε να προσθέσετε λίγο γιαούρτι και καρυκεύματα για έξτρα νοστιμιά.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.