Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Από τον Ιανουάριο του 2018 το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης

Νοέμβριος 20th, 2017 by Σταματίνα

Ως μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης και όχι ως επιβεβλημένη από τον νόμο υποχρέωση πρέπει να αντιλαμβάνονται οι επαγγελματίες τη διάταξη για το τυποποιημένο ελαιόλαδο στους χώρους εστίασης, που θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2018.

Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της εσπερίδας με θέμα «Το ελαιόλαδο στη μαζική εστίαση» που συνδιοργάνωσαν ο ΣΕΒΙΤΕΛ και η ΠΟΕΣΕ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων) στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο θετικός αντίκτυπος της συγκεκριμένης διάταξης για έναν κλάδο που στερείτο περιθώρια επέκτασης, πολύ περισσότερο σε μία τέτοια περίοδο στασιμότητας, καθώς το μέγεθος της νέας αγοράς που ανοίγεται με τις ρυθμίσεις για τα σφραγιστά μπουκάλια αφορά σε 10.000 τόνους ελαιόλαδου -ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4-5% της εγχώριας παραγωγής- προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στον χώρο της μαζικής εστίασης.

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, πρόκειται για σημαντικότατη ρύθμιση που αφορά σε ένα κορυφαίο ελληνικό προϊόν, αλλά και σε μία ολόκληρη «αλυσίδα αξίας» για τη χώρα, που δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στο κλάδο εστίασης, διασφαλίζοντας τόσο τη ποιότητα του ελαιόλαδου, όσο και τη προστασία των καταναλωτών. Πέρα από αυτά, όμως, οι συσκευασίες ελαιόλαδου στη μαζική εστίαση θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη ενός κοινού «brandname» για την ελληνική κουζίνα και γαστρονομία, που θα χτίσει μία ενιαία και αξιόπιστη εικόνα στο εξωτερικό, τόνισε ο κ.Καββαθάς.

«Η ΓΣΕΒΕΕ και οι 90 τοπικές και κλαδικές ομοσπονδίες της θα συνεχίζουν να στηρίζουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγονται και προσφέρονται από τις μικρές επιχειρήσεις, και για αυτό η Γενική Συνομοσπονδία θα συνεχίζει να σχεδιάζει πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προτάσεις και να αναπτύσσει δράσεις υποστήριξης του κλάδου της εστίασης και του τομέα της αγροτοδιατροφής, που αποτελεί μία από της ατμομηχανές της εθνικής οικονομίας» κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, Νοέμβριος 20th, 2017 at 18:03 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply