Σίγουρα έχετε ακούσει τους ειδικούς της υγείας αλλά και

ευεξίας και ομορφιάς να χρησιμοποιούν συχνά την φράση “το σώμα μας μας μιλάει”.

Και πόσο δίκιο έχουν. Ένα πόνος, η απώλεια μαλλιών, το σπάσιμο των νυχιών, σου μαρτυρούν όσα συμβαίνουν στον οργανισμό σου, την έλλειψη βιταμινών, το στρες ακόμα και την κακή υγεία. Ποτέ όμως δεν φανταζόμασταν πόσο μπορούν να συνδέονται όλα αυτά μεταξύ τους και πως ακόμα και η ακμή του προσώπου μπορεί να φανερώσει πολλά περισσότερα εκτός από προβλήματα της επιδερμίδας όπως ελλειπή καθαρισμό, κακή διατροφή, ορμονικά ζητήματα ή λοιμώξεις .

Μέχρι που ανακαλύψαμε το Face Mapping. Πρόκειται για μια αρχαία πρακτική που έχει τις ρίζες της στην διδασκαλία Ayuverda και την Κινέζικη Ιατρική, που αντιμετωπίζει το πρόσωπο σαν ένα άλλο χάρτη που οδηγεί στον εντοπισμό βαθύτερων, κρυμμένων θεμάτων σε άλλα μέρη του σώματος. Συνδέει την κάθε ατέλεια στο πρόσωπο με διαφορετικό όργανο και σημείο του σώματος, έτσι ώστε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στην διατροφή, τις συνήθειες και το τρόπο ζωής σας.

Σπυράκια και ακμή, λιπαρότητα και ατέλειες του δέρματος μεταφράζονται διαφορετικά ανάλογα το σημείο ακόμα και την ώρα που εμφανίζονται-εκδηλώνονται. Πως θα τα αντιμετωπίσεις, και θα αποκτήσεις τέλειο, καθαρό δέρμα και καλύτερη υγεία γενικά;

 

Byrdie
Byrdie

Οι ειδικοί της εναλλακτικής ιατρικής εξηγούν τα πάντα γύρω από την έννοια της χαρτογράφησης του προσώπου.

Η ιστορία του

Η ιστορία του ξεκινάει πολύ πίσω στο χρόνο, χιλιάδες χρόνια πριν όταν η ιατρική βασιζόταν κυρίως στην κλινική εμπειρία. Σύμφωνα με τους Κινέζους κάθε όργανο έχει διαφορετικό χρώμα, θερμοκρασία και άλλα χαρακτηριστικά που εκφράζονται με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα το συκώτι εκδηλώνεται στα μάτια και οι παθήσεις του επιφέρουν ακόμα και σήμερα κιτρίνισμα.

Πως λειτουργεί

Το δέρμα στο πρόσωπο μας αντανακλά την υγεία μας. Το σώμα αποτελείται από διαφορετικά συστήματα (λεμφικό, πεπτικό, νευρικό, κ.α) που όμως συνδέονται μεταξύ τους και το ένα μπορεί να επηρεάσει το άλλο. Το Face Mapping είναι ένας τρόπος να ελέγξεις τι συμβαίνει στο σώμα σου.

Κάθε ξεχωριστό σημείο του προσώπου σου που πάσχει από ένα δερματικό πρόβλημα μπορεί κάτι να σου πει για την διατροφή και τον τρόπο ζωής σου και έτσι να μπορέσεις να το λύσεις.

Τα σημεία

1 Πάνω από τα φρύδια

Το σημείο πάνω από τα φρύδια συνδέεται με το συκώτι και την χολή. Αν η ακμή εκδηλώνεται εκεί αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καταναλώνετε λιγότερο επεξεργασμένο ή πρόχειρο φαγητό για να μειώσετε το λίπος που προσλαμβάνετε.

2 Ανάμεσα στα φρύδια

Σε αυτην την περίτωση ίσως θα πρέπει να μειώσετε το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πλούσια σε λιπαρά τρόφιμα. Ακόμα ενταξτε την άσκηση στην ζωή σας και προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν καλύτερα.

3 Στη μύτη

Η μύτη συνδέεται με τους πνεύμονες και την καρδιά. Περιορίστε τα πικάντικα τρόφιμα, το κεας και το αλάτι. Καταναλώνετε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και καρύδια που είναι πλούσια σε Ω3 και Ω6. Ακόμα ελέγξτε την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα βιταμίνης Β, της οποίας η κατανάλωση βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

4 Αριστερό μάγουλο

Σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική η αριστερή πλευρά του προσώπου και τα break outs εκεί, υποδηλώνουν πως το συκώτι σας είναι πιο ευάλωτο. Αν εμφανιστεί κάποιο σπυράκι σε αυτήν την πλευρά κατά την διάρκεια τηε ημέρας, προσπαθήστε να μην κάνετε κάποια βαριά και επίπονη εργασία που θα το ταλαιπωρήσει.

5 Δεξί μάγουλο

Η δεξιά πλευρά συνδέεται με τους πνεύμονες. Aεροβική και ασκήσεις αναπνοής το πρωί είναι αυτά που χρειάζεστε για να ενισχύσετε τα πνευμόνια σας. Επίσης η περιοχή σχετίζεται με την ζάχαρη που καταναλώνετε. Αν η ακμή είναι έντονη στο σημείο μειώστε την ζάχαρη και τα junk food.

6 Γύρω από το στόμα

εδώ εκδηλώνεται το πεπτικό σύστημα. Οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε λιγότερα πικάντικα και τηγανητά φαγητά, ενώ καλό θα ήταν να επιλέγετε φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά για την καθημερινή σας διατροφή.

7 Στο πηγούνι

Οι ορμόνες και το άγχος εκφράζονται σε αυτό το σημείο του προσώπου σας με σπυράκια και ακμή. Καταναλώστε αφεψήματα και ωμέγα-3, ενώ μπορείτε να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας για τα επίπεδα ορμονών.

 

 

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.