Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπαδημητρίου: Για ενέργεια, τουρισμό, υποδομές και real estate ενδιαφέρονται οι ξένοι επενδυτές

19 Νοεμβρίου, 2017 by Σταματίνα

«Η Ελλάδα έχει περάσει σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο σε σχέση με αυτό που ακολουθούσε τα προηγούμενα χρόνια, με στόχο την παραγωγή εμπορεύσιμων αγαθών και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας» λέει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Σημειώνει ότι το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν φοβούνται να προχωρήσουν σε μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ενώ από πλευράς ξένων επενδυτών υπάρχει ενδιαφέρον για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, των υποδομών και του real estate.

Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να ψηφισθεί νόμος για τη λειτουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας. «Ο Οργανισμός αυτός θεωρούμε ότι θα μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του προς το τέλος του α’ εξαμήνου του 2018. Εν τω μεταξύ μερικά από τα προγράμματα που σχεδιάζουμε για την Αναπτυξιακή Τράπεζα θα «τρέξουν» στο ΕΤΕΑΝ, από το οποίο θα υπάρχουν χρηματοδοτήσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων». Επίσης, μιλάει για τη «δημιουργία Ταμείου Μικροπιστώσεων, μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επιθυμώντας να δώσουμε έναν πιο κοινωνικό χαρακτήρα».

Σχετικά με τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό, λέει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ότι «υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, έχουν κάνει login περισσότερες από 7.500 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 2.000 έχουν βάλει κάποιο από τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για την ένταξή τους στον Μηχανισμό», ενώ αναφέρει ότι είναι θέμα ημερών η ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού για την αυτόματη ρύθμιση των οφειλών που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των πλειστηριασμών, υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι καμία πρώτη κατοικία αξίας έως 300.000 ευρώ δεν πρόκειται να βγει σε πλειστηριασμό».

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 19 Νοεμβρίου, 2017 at 21:09 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply