Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 28η Οκτωβρίου

27 Οκτωβρίου, 2017 by Χρήστος Μίμης


Η ιστορική συγκυρία έφερε πολλές φορές τον ελληνικό λαό στο στόχαστρο σφοδρών πολεμικών συγκρούσεων άλλοτε αμυνόμενο για την ελευθερία του, άλλοτε επιτιθέμενο για την απελευθέρωση υπόδουλων περιοχών ή για την εκπλήρωση αλυτρωτικών στόχων.


Η ιδιαιτερότητα του ελληνοϊταλικού πολέμου είναι ότι η σημασία του υπήρξε καθοριστική για το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αφού οι νίκες των Ελλήνων στο Αλβανικό μέτωπο και η σθεναρή αντίσταση στην επέλαση των γερμανικών στρατευμάτων από τα ελληνικά εδάφη προκάλεσαν τα πρώτα σοβαρά πλήγματα στην έως τότε ανίκητη ιταλογερμανική πολεμική μηχανή.
Η άμεση οργάνωση της εθνικής αντίστασης αποτέλεσε την πιο γενναία απάντηση ενός αποδεκατισμένου πληθυσμιακά, ψυχικά, κοινωνικά και οικονομικά λαού προκαλώντας τον θαυμασμό την ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Αυτήν την αγέρωχη στάση οφείλουμε να ξαναβρούμε σαν λαός, όχι για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα πολεμώντας αλλά για να αποτινάξουμε την όποια συγκαλυμμένη “κατοχή” και εξάρτηση.

Ο Δήμαρχος

Γεώργιος Δασταμάνης

This entry was posted on Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου, 2017 at 18:27 and is filed under ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply