Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παπαρδέλες με ξύσμα λεμονιού και προσούτο

Οκτώβριος 25th, 2017 by Σταματίνα

Χορταστική μακαρονάδα με ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γραμμάρια παπαρδέλες
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 100 γραμμάρια προσούτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • χυμό μισού λεμονιού
  • τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • βασιλικό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις παπαρδέλες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού μαζί με το προσούτο και ζεσταίνετε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε, αφήνοντας την να βράσει για ένα λεπτό ή δύο. Πασπαλίστε με το πιπέρι. Προσθέστε τις παπαρδέλες ανακατεύοντας.
  4. Μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό, επιτρέποντας τα ζυμαρικά να απορροφούν την σάλτσα λίγο. Εάν αρχίσει να στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
  5. Προσθέστε βασιλικό αν θέλετε και λίγο μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα μια τελευταία φορά. Τέλος σερβίρετε και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Οκτώβριος 25th, 2017 at 12:12 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply