Μία ολόκληρη χρονιά έντονης βροχόπτωσης ισοπέδωσε την παραγωγή της πατάτας στη Νέα Ζηλανδία με αποτέλεσμα έμποροι και καταναλωτές να ετοιμάζονται  για έλλειψη σε πατατάκια.

Οι πυκνές βροχές που έπεσαν καθόλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς είχαν ως αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το 20% της ετήσιας συγκομιδής πατάτας στη Νέα Ζηλανδία, ενώ στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο, αυτή έφτασε και το 30%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, οι ποικιλίες που επηρεάστηκαν περισσότερο ήταν εκείνες που χρησιμοποιούνται για να παράγονται τα γνωστά σε όλους μας πατατάκια.

Η έλλειψη έχει ήδη ανησυχήσει τους νεοζηλανδούς οι οποίοι φοβούνται για ελλείψεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και απολαμβάνοντας τον αγαπημένο τους αγώνα ράγκμπι.

Κάποια σουπερμάρκετ έχουν ήδη αναρτήσει ενημερωτικές πινακίδες προκειμένου να ειδοποιήσουν τους καταναλωτές για την έλλειψη.

 Πολλοί θεωρούν πως για το φαινόμενο της έντονης βροχόπτωσης υπεύθυνη είναι η κλιματική αλλαγή

Και παρότι οι Νεοζηλανδοί δεν σπεύδουν να αγοράσουν προμήθειες για να τις έχουν για τις δύσκολες ημέρες, η έλλειψη έχει σχολιαστεί δεόντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H Νέα Ζηλανδία παράγει 500.000 τόνους πατάτας το χρόνο και αποτελεί την ένατη μεγαλύτερη εξαγωγό χώρα στο είδος παγκοσμίως.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.