Είναι μια ανανεωμένη πρόταση για το ψητό κοτόπουλό σας. Βάλτε άφοβα όλα τα υλικά που σας προτείνω, απογειώνουν το πιάτο.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα οκτώ
  • 1/2 ποτηράκι ούζο ή ουίσκι
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλυτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλια
  • 1/4 φλυτζανιού φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 4 κουταλιές σούπας μουστάρδα με σπόρους
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη ξανθή
  • 1 φινόκιο σε λωρίδες
  • 2 πορτοκάλια σε ροδέλες
  • Αφθονο θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Αναμείξτε το ούζο, ελαιόλαδο, χυμούς, μουστάρδα, ζάχαρη σε μπολ -Αφήστε τη σος στην άκρη
  • Σε ταψάκι απλώστε το κοτόπουλο, τις λωρίδες φινόκιο και τις φέτες πορτοκάλι
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, θυμάρι και τη σος
  • Βάλτε το ταψάκι στον φούρνο για 1,5 ώρα, να ροδίσει καλά
  • Σερβίρετε με φρέσκο μαϊντανό από πάνω

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.