Τα μέλη της ΕΚΤ συζήτησαν τον προηγούμενο μήνα διάφορα σενάρια αναφορικά με την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων (QE) την επόμενη χρονιά και παράλληλα εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη γρήγορη άνοδο της ισοτιμίας του ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα πρακτικά (minutes) της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από αυτά, όπως μεταδίδει το Reuters, προκύπτει ότι εξετάστηκαν διάφορες επιλογές αναφορικά με το μέγεθος και τη διάρκεια των αγορών ομολόγων, με κάποια από τα μέλη του συμβουλίου να υποστηρίζουν ότι η όποια τελική απόφαση θα πρέπει να περιλαμβάνει μείωση στον όγκο αγορών.

Με το QE να λήγει στα τέλη του έτους, ο χρόνος που θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση στερεύει. Οι αγορές αναμένουν ότι οι μηνιαίες αγορές ομολόγων θα κοπούν κατά το 1/3 στα 40 δισ. ευρώ τον μήνα, ενώ το πρόγραμμα θα επεκταθεί για έξι μήνες.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.