Είναι μια συνταγή που ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ακολουθήσουν. Είναι μια παραδοσιακή γαλλική τάρτα που κατέκτησε τις κουζίνες του κόσμου.

Υλικά

Για την ζύμη

  • 3/4 φλυτζανιού βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 μερίδα βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1+3/4 φλυτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση

  • 1,5 φλυτζάνι ζάχαρη ξανθιά
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλυτζάνι χυμό λεμονιού, φρεσκοστιμμένο
  • 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι
  • Σε μεγάλο μπολ βάλτε τη ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα δραστήρια, προσθέστε την βανίλια, το αλάτι, σιγά σιγά το αλεύρι ώσπου να ενσωματωθούν τα υλικά
  • Αυτή είναι η ζύμη: φτιάξτε μια μπάλα με τα χέρια, αφήστε λίγο να ξεκουραστεί και απλώστε την στο μέγεθος που θέλετε
  • Αν δεν θέλετε να κάνετε μόνοι σας ζύμη, αγοράστε μια έτοιμη, για τάρτες
  • Ψήστε την για 15 λεπτά στον φούρνο -Χωρίς αέρα η ζύμη δεν θα φουσκώσει και δεν χρειάζεστε μπίλιες ή φασόλια!
  • Βγάλτε τη ζύμη όταν έχει πάρει ένα ρόδινο χρώμα και αφήστε να κρυώσει λίγο
  • Σε μπολ βάλτε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέστε το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, χτυπήστε με αυγοδάρτη
  • Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε ώσπου να γίνει ένα παχύ μείγμα
  • Ρίξτε το μείγμα στη ζύμη -Προστατεύστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20-30 λεπτά
  • Οταν η τάρτα είναι έτοιμη, μπορείτε να προσθέσετε στην επιφάνεια φέτες λεμόνι ή ξανθιά ζάχαρη!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.