Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε την πρόθεση της Ρωσίας να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης -Joint Comprehensive Plan of Action, που αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Ο Λαβρόφ επιβεβαιώσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά το Κοινό Ολοκληρωμένο Διεθνές Σχέδιο Δράσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που αναρτήθηκε στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συνάντηση των «έξι» -Ρωσία, Μεγάλη Βρετανία, Κίνα, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία, με το Ιράν πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Επισημαίνεται ότι στην συνάντηση συζητήθηκε η τελευταία εισήγηση του επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας (IAEA- International Atomic Energy Agency) Γιούκια Αμάνο, στην οποία επιβεβαιώνει ότι το Ιράν έχει εκπληρώσει όλες του τις υποχρεώσεις, τις οποίες προβλέπει η συμφωνία.

 

ΑΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.