Είναι τόσο γευστικό που θα το τρώτε για μέρες, σαν μπέηκον!

Υλικά

  • 2,5 κιλά χοιρινό (όχι μπούτι) ολόκληρο το κομμάτι για ψητό στο φούρνο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2-3 κλαδάκια φασκόμηλο
  • 1 ταψάκι με καπάκι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Ανοίξτε το κομμάτι χοιρινού με ένα μαχαίρι (θα το διπλώσετε ξανά)
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό μέρος, τοποθετήστε φύλλα φασκόμηλου, αλείψτε γενναιόδωρα ελαιόλαδο με ένα πινέλο κουζίνας και κλείστε πάλι το κομμάτι
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο εξωτερικό του χοιρινού, αρκετό ελαιόλαδο
  • Καθαρίστε τα σκόρδα και τοποθετήστε τα στον πάτο του ταψιού που θα βάλετε στο φούρνο, μαζί με δύο κλαδάκια φασκόμηλο, πάνω τους τοποθετήστε το χοιρινό
  • Αφήστε το στον φούρνο να σιγοψηθεί για 3-4 ώρες, χαμηλώστε τη φωτιά αν χρειαστεί, μην βάλετε νερό για να κάνει κρούστα το κρέας!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.