Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Ρεβύθια, αλλά όχι σούπα

Σεπτέμβριος 13th, 2017 by Σταματίνα

Προτείνω ρεβύθια στραγγισμένα, καλοβρασμένα, σε

σαλάτες κάθε είδους. Μπορείτε να τα καταψύξετε (μαλακώνουν σε λίγα λεπτά και είναι σαν φρέσκα) και να κάνετε σαλάτες για ένα μήνα.

Υλικά για ρεβύθια χωριάτικη

1/4 κιλού ρεβύθια
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά
1/2 κρεμμύδι + 1 κρεμμύδι
1 φλυτζάνι ντοματίνια
1/3 φλυτζανιού ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
1 μικρό αγγουράκι
Φέτα
Λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τα ρεβύθια με μπόλικο νερό σε χύτρα μαζί με ένα μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα 4 και λίγο αλάτι -Στη χύτρα για 40 λεπτά
Αν θέλετε να βράσετε περισσότερα για να τα κρατήσετε, υπολογίστε τον χρόνο
Ψιλοκόψτε όλα τα υλικά σαν να κάνετε μια χωριάτικη
Ανακατέψτε καλά και προσθέστε ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 13th, 2017 at 12:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply