Σας προτείνω μια ελαφριά κις, παρότι το κρύο δεν ήρθε ακόμη.

Υλικά

  • 1 ζύμη ποιοτική και χωριάτικη
  • 2 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο τυρί κίτρινο για από πάνω (τύπου emmental)
  • 2 αυγά
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (ή σόγιας, για πι ο υγιεινό)
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος
  • Στρώστε την ζύμη σε ταψάκι και ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και περάστε το για 2 λεπτά σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο να ασπρίσει
  • Κόψτε το ζαμπόν και προσθέστε το στο τηγάνι
  • Απλώστε τα στη ζύμη, προσθέστε τα αυγά με την κρέμα
  • Τρίψτε από πάνω το τυρί, ρίξτε αλάτι με προσοχή και πιπέρι
  • Ψήστε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.