Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πίτα με ζαμπόν και κρεμμύδι

Σεπτέμβριος 12th, 2017 by Σταματίνα

Σας προτείνω μια ελαφριά κις, παρότι το κρύο δεν ήρθε ακόμη.

Υλικά

  • 1 ζύμη ποιοτική και χωριάτικη
  • 2 φέτες ζαμπόν ποιοτικό
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο τυρί κίτρινο για από πάνω (τύπου emmental)
  • 2 αυγά
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος (ή σόγιας, για πι ο υγιεινό)
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά και ανακατέψτε ελαφρά με την κρέμα γάλακτος
  • Στρώστε την ζύμη σε ταψάκι και ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και περάστε το για 2 λεπτά σε τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο να ασπρίσει
  • Κόψτε το ζαμπόν και προσθέστε το στο τηγάνι
  • Απλώστε τα στη ζύμη, προσθέστε τα αυγά με την κρέμα
  • Τρίψτε από πάνω το τυρί, ρίξτε αλάτι με προσοχή και πιπέρι
  • Ψήστε για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 12th, 2017 at 11:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply