Είναι μια πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι και θα σας λύσει τα χέρια, είτε για γλυκό είτε για αλμυρό σνακ.

Υλικά για 30 κρέπες

  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 6 αυγά
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 λίτρο γάλα
  • Μια πρέζα αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ μπολ βάλτε το αλεύρι, σπάστε τα αυγά στη μέση και ρίξτε μια πρέζα αλάτι
  • Ανακατέψτε απαλά με αυγοδάρτη, μην ενσωματώσετε το αλεύρι όλο μαζί για να μην κάνει χόνδρους
  • Ρίξτε λίγο από το γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε με αυγοδάρτη ώσπου να ενσωματωθεί εντελώς το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα
  • Λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο μπολ, ανακατέψτε
  • Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 2 ώρες στο ψυγείο
  • Οταν ξεκουραστεί, ζεστάνετε καλά ένα ρηχό τηγάνι (ή την ειδική κρεπιέρα) με ελάχιστο λάδι
  • Με το κουτάλι ρίξτε λίγο μείγμα στο τηγάνι και απλώστε το σε ευθεία
  • Το τηγάνι πρέπει να είναι πραγματικά ζεστό (όχι να καεί), αλλά η φωτιά μέτρια
  • Γυρίστε την κρέπα με σπάτουλα και από την άλλη μεριά -Οσο περισσότερο ψηθεί, τόσο πιο τραγανή θα είναι
  • Σχηματίστε βουναλάκι με τις κρέπες, όπως τις βγάζετε από το τηγάνι και σκεπάστε τις με άλλο πιάτο ή με αλουμινόχαρτο, ώστε να μην ξεραίνονται και να διατηρούνται ζεστές

Καταναλώστε τις γλυκές -Με μαρμελάδα, μερέντα, φλαμπέ με ρούμι ή Grand Marnier, σος σοκολάτας ή σαντιγύ, καραμελωμένα φρούτα, φρέσκα φρούτα

Καταναλώστε τις αλμυρές -Σαν σάντουιτς, με τηγανητό αυγό από πάνω, με σαλάτες, ομελέτα, ζαμπόν κλπ

Αν δεν θέλετε να τρώτε τόσο λευκό και επεξεργασμένο αλεύρι, κάντε κρέπες με αλεύρι ολικής, βιολογικό:

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.