Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Λουκουμάδες με μελιτζάνα

Σεπτέμβριος 6th, 2017 by Σταματίνα

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Υλικά για 6 άτομα

  • 8 μελιτζάνες χωρίς σπόρους, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 ml μπύρα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα κυβάκια μελιτζάνας με το χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά πιέζοντάς τα με τα χέρια μας.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μπύρα, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
  3. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες αφού τις έχουμε ξεπλύνει καλά από το αλάτι και τις έχουμε σουρώσει. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο καυτό ελαιόλαδο ρίχνουμε με ένα κουτάλι μπάλες από το μείγμα και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώστε να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
  5. Αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

 

 

newsbeast

 

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 6th, 2017 at 11:02 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply