Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Νέα έρευνα μετρά τα επίπεδα… τεμπελιάς παγκοσμίως

14 Ιουλίου, 2017 by Σταματίνα

Αμερικάνοι ερευνητές πραγματοποίησαν μία μελέτη σε παγκόσμιο επίπεδο, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ενδεικτικά για το επίπεδο καθημερινής άσκησης αλλά και… βαρεμάρας των πολιτών όσον αφορά τη μετακίνηση με τα πόδια, ας πούμε.

Η μέτρηση έγινε μέσω ενός application που υπάρχει για τα smartphones και κατέγραψε δεδομένα (ανώνυμα) 700.000 χρηστών σε όλο τον πλανήτη. Ο Σκοτ Ντελπ, ένας από τους ερευνητές, ανέφερε πως «η έρευνα είναι 1.000 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη που έχει πραγματοποιηθεί στην ιστορία».

Clipboard01

 

 

 

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ που είχε την επίβλεψη της έρευνας ανέλυσε πως δεδομένα λεπτό προς λεπτό έδειξαν ότι ο μέσος όρος βημάτων παγκοσμίως κατά άτομο είναι 4.961.

Το Χόνγκ Κονγκ είναι στην κορυφή της λίστας με 6.880 βήματα ημερησίως, ενώ η Ινδονησία είναι στο πάτο της λίστας με 3.513. Τα στοιχεία πάντως για την Ελλάδα δεν είναι ενθαρρυντικά καθώς, όπως μεταδίδει το BBC, βρίσκεται στα χαμηλά επίπεδα της έρευνας με έναν μέσο όρο κοντά στα 4.000 βήματα την ημέρα.

Clipboard02

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ερευνητές ωστόσο στάθηκαν περισσότερο στις περαιτέρω αναγνώσεις της έρευνας που είχαν να κάνουν με τα επίπεδα της παχυσαρκίας ανά χώρα, τα οποία είναι αντιστρόφως ανάλογα με τα βήματα και εν γένει τις διαφορές στην άσκηση.

Clipboard03

 

 

 

 

 

 

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Ιουλίου, 2017 at 21:03 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply