Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών πραγματοποίησε μία ακόμη δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας του δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, που συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας με θέμα : «Τα αστέρια σημεία στον ουρανό».



Ένα θέμα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθεια της εμψυχώτριας Ευαγγελίας Κοτλίδα, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος. Συζητήσαμε μαζί τους για τα αστέρια, τον ήλιο, τη σελήνη, τους κομήτες ,τα πεφταστέρια κ.α.π. Μιλήσαμε για μια φανταστική σφαίρα, η οποία περιβάλλει τον πλανήτη Γη, πάνω στην οποία απεικονίζονται τα αστέρια.



Αμέσως μετά, αφού διαβάσαμε το παραμύθι του Oliver Jeffers «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι», ζητήσαμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα ίδια κάτι σχετικό, με το θέμα που αναλύθηκε. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και μέσα απ’ αυτήν την δραστηριότητα μπόρεσαν αρχικά να λυθούν οι ερωτήσεις κι οι απορίες τους, οι οποίες ήταν ιδιαίτερα καίριες κι επιτυχημένες , και να κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον τους ως το τέλος.
Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αυτοσχέδιο μίνι πλανητάριο, το οποίο μας βοήθησε να εισέλθουμε πραγματικά κι όχι εικονικά στον κόσμο του ηλιακού μας συστήματος με τη βοήθεια ενός φακού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.