Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συνταγή: Κις εύκολη, με σολομό και άνηθο

Ιούνιος 9th, 2017 by Σταματίνα

Οταν δεν προλαβαίνετε να μείνετε για ώρα στην κουζίνα, δοκιμάστε αυτή την κις.

Απαιτεί ποιοτικό φρέσκο σολομό και ετοιμάζεται σε πέντε λεπτά!

Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη, βαριά, χωριάτικη
  • 200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
  • 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας άνηθο κομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
  • Απλώστε λαδόκολα και την ζύμη σε ταψάκι και ψήστε την για 8 λεπτά στο φούρνο -Τσιμπήστε την με πηρούνι
  • Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Κόψτε τον φρέσκο σολωμό σε κύβους -Ρίξτε τους στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν, για 2 λεπτά
  • Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τον άνιθο
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Απλώστε τους κύβους σολωμού με το κρεμμύδι στην ζύμη, περιχύστε με την κρέμα
  • Ψήστε για 25 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια
  • Σερβίρετε με μια σαλάτα

 

iefimerida

 

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 9th, 2017 at 12:11 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply