Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιούνκερ για Brexit: Ελπίζουμε να μην υπάρξει καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

Ιούνιος 9th, 2017 by Σταματίνα

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κάλεσε τη Βρετανία να μην καθυστερήσει την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.

«Όσον αφορά στην Επιτροπή μπορούμε να αρχίσουμε τις διαπραγματεύσεις αύριο στις εννιά και μισή το πρωί» είπε ο Γιούνκερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Πράγα.

«Έτσι περιμένουμε τους επισκέπτες να έρθουν από το Λονδίνο. Ελπίζω ότι δεν θα βιώσουμε περαιτέρω καθυστέρηση στην ολοκλήρωση αυτής της διαπραγμάτευσης», είπε.

Η ΕΕ και η Βρετανία είναι αντιμέτωπες με ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα δύο ετών για να ολοκληρώσουν το διαζύγιό τους από από τη στιγμή που η Μέι ενεργοποίησε τη διαδικασία στις 29 Μαρτίου.

Ο Γιούνκερ δήλωσε ότι ελπίζει το αποτέλεσμα των εκλογών να «μη έχει σημαντική επίδραση στις διαπραγματεύσεις που περιμένουμε απεγνωσμένα». Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου σχολίασε και το ενδεχόμενο επέκτασης της διετούς διαπραγματευτικής διαδικασίας λέγοντας: «Πριν θέσουμε το ερώτημα της παράτασης των διαπραγματεύσεων με τους Βρετανούς φίλους μας, πρέπει να ξεκινήσουν. Θέλω να ξεκινήσουν».

Εκπρόσωπος Κομισιόν: Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και περιμένουμε

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις (σ.σ. για το Brexit). Ελπίζουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι σε θέση να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό» ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλεξάντερ Βιντερστάιν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών απέφυγε να προβεί σε «ερμηνείες» και «εικασίες» και επανέλαβε ότι η ομάδα της Επιτροπής υπό τον επικεφαλής διαπραγματευτή Μισέλ Μπαρνιέ είναι «πολύ καλά προετοιμασμένη» και «περιμένει». «Εναπόκειται στους ιθύνοντες στο Λονδίνο να επιλύσουν την εσωτερική κατάσταση και μετά να μας προσεγγίσουν», σημείωσε ο ίδιος εκπρόσωπος, ερωτηθείς εάν η Επιτροπή ρώτησε ήδη πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Ιούνιος 9th, 2017 at 18:02 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply