Είναι ένα εξαιρετικό γλύκισμα, σε μικρή δόση, απαραίτητο να το έχετε σπίτι σας χειμώνα-καλοκαίρι, για ένα κέρασμα, για ένα τραπέζι ή για μια στιγμή απόλαυσης.

Είναι πάρα πολύ εύκολο να τα κάνετε μόνοι σας, σε δύο κινήσεις. Αγοράστε καλή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής για την συνταγή.

Υλικά

  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
  • 10 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • Πραλίνα, τρούφα σοκολάτα ή πολύχρωμη, τριμμένη καρύδα (υπάρχει ποικιλία στα σούπερ μάρκετ) για τύλιγμα

 

Εκτέλεση

  • Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι
  • Σε βαθύ μπολ σπάστε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
  • Χύστε μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος, σκεπάστε για 5 λεπτά με ένα πιάτο
  • Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά για να πετύχετε μια γκανάς ομοιόμορφη
  • Ρίξτε την ζάχαρη άχνη, ανακατέψτε και πάλι
  • Σκεπάστε την σοκολατένια ζύμη με διαφάνεια και βάλτε την στο ψυγείο για 2 ώρες
  • Με μικρό κουταλάκι παίρνετε μια ποσότητα, κάντε μια μπαλίτσα και το τρουφάκι σας είναι έτοιμο!
  • Δεν έχετε παρά να το κυλήσετε σε τρούφα, καρύδα ή πραλίνα

 

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.