Η ρωσική εταιρεία Kaspersky Lab («Εργαστήριο Κασπέρσκι») κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη αρμόδια Ομοσπονδιακή Υπηρεσία της Γερμανίας για την πολιτική των καρτέλ αγωγή κατά της Microsoft, την οποία κατηγορεί για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Ρωσική εταιρεία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax, κατηγορεί την Microsoft ότι κάνει κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές και για αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά προγραμμάτων που αφορούν την προστασία των υπολογιστών από κακόβουλα λογισμικά.

Σύμφωνα με το «Εργαστήριο Κασπέρσκι», το οποίο και επικαλείται το πρακτορείο, μόλις κυκλοφόρησαν τα Windows 10, η Microsoft, άρχισε να δημιουργεί κωλύματα στους ανταγωνιστές παραγωγούς προγραμμάτων antivirus, παροτρύνοντας τους χρήστες να μην προτιμούν άλλα προγράμματα antivirus, αλλά να επιλέγουν τα Windows Defender.

Η Ρωσική Υπηρεσία Αντιμονοπωλιακής πολιτικής, τον Νοέμβριο είχε καταθέσει αγωγή κατά της Microsoft, ύστερα από αίτημα του «Εργαστήριου Κασπέρσκι».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.