Κλασικό πιάτο της γαλλικής κουζίνας, λέγεται «Navarin».

Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι αυτό το πιάτο με φρέσκα λαχανικά της άνοιξης πήρε την ονομασία του από το …Ναυαρίνο, δηλαδή από την ναυμαχία του Ναυαρίνου, το 1927, όταν οι μεγάλες δυνάμεις βοήθησαν τους Ελληνες να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους. Μετά τη νίκη οι στρατιώτες έφαγαν …Navarin, αρνί με λαχανικά εποχής.

Επιλέξτε ένα κομμάτι αρνιού από την πλάτη ή λαιμό, είναι πιο μαλακό.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνί, χωρίς κόκκαλο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 150 γραμμάρια μπιζέλια φρέσκα
  • 150 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια στρογγυλά
  • 8 φρέσκα καρότα
  • 4 φρέσκα γογγύλια
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αρωματικά: θυμάρι, δενδρολίβανο, φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια -Σε χύτρα ταχύτητας ρίξτε το ελαιόλαδο και ροδίστε καλά το κρέας
  • Προσθέστε το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, ροδίστε
  • Ρίξτε το κρασί και τα αρωματικά, ανακατέψτε για 3 λεπτά
  • Ρίξτε 1 ποτηράκι νερό, κλείστε την χύτρα και βράστε το κρέας για 20-30 λεπτά, χαμηλά
  • Ανοίξτε την χύτρα και ελέγξε το κρέας -Προσθέστε γογγύλια κομμένα,και καρότα

 

  • Συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 20 λεπτά, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
  • Σε κατσαρόλα με βραστό νερό ξεματίστε τα μπιζέλια για 5 λεπτά -Σουρώστε τα και ρίξτε τα στην χύτρα
  • Ανακατέψτε, ελέγξτε μήπως θέλει λίγο ακόμη νερό, κλείστε την χύτρα και βράστε ακόμη 20 λεπτά, χαμηλά
  • Ετοιμο! Οταν σερβίρετε μπορείτε να ψιλοκόψετε φρέσκο κρεμμυδάκι από πάνω
  • Αν είστε φαν της πατάτας, προσθέστε στην χύτρα μερικές
  • Τρίψτε πιπέρι από πάνω, όταν σερβίρετε και προσθέστε δύο σταγόνες χυμό λεμόνι!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.