Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Τραμπ παγώνει τη μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

2 Ιουνίου, 2017 by Σταματίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναστέλλει προσωρινά την εφαρμογή της απόφασης που προβλέπει να μεταφέρουν οι ΗΠΑ την πρεσβεία τους στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, διατηρώντας την στο Τελ Αβίβ.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου ανέφεραν ότι η πολιτική των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ δεν έχει αλλάξει αλλά υποστήριζαν ότι ο Τραμπ καθυστερεί την μετακίνηση της πρεσβείας για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Όπως είναι γνωστό , το Ισραήλ θεωρεί την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του, αλλά οι Παλαιστίνιοι προσδοκούν να γίνει η πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κράτους τους.

Απογοητευμένος ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να μην μεταφέρει, προς το παρόν, την αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, με εκπροσώπους της παλαιστινιακής προεδρίας να χαιρετίζουν την απόφαση.

«Παρόλο που το Ισραήλ είναι απογοητευμένο που η αμερικανική πρεσβεία δεν θα μεταφερθεί αυτή την στιγμή, εκτιμούμε την φιλική στάση του προέδρου Τραμπ προς το Ισραήλ και την δέσμευσή του να μεταφέρει την πρεσβεία στο μέλλον», υπογραμμίζει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, σημειώνοντας ότι ελπίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα εκπληρώσει κάποια στιγμή στο μέλλον την υπόσχεση που είχε δώσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του.

«Η πάγια θέση του Ισραήλ είναι ότι η πρεσβεία των ΗΠΑ, όπως οι πρεσβείες όλων των χωρών με τις οποίες διατηρούμε διπλωματικές σχέσεις, θα πρέπει να εδράζονται στην Ιερουσαλήμ, την αιώνια πρωτεύουσα του κράτους μας».

Ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής προεδρίας Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα χαιρέτησε ως «ένα θετικό σημαντικό βήμα» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι με το να μην εκπληρώνει την προεκλογική του υπόσχεση ο πρόεδρος Τραμπ πήρε μια απόφαση «που αυξάνει τις πιθανότητες για την επίτευξη ειρήνης».

Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε νωρίτερα σήμερα ότι ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που επιτρέπει να παραμείνει η πρεσβεία για άλλους έξι μήνες στο Τελ Αβίβ, καθώς «πιστεύει ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» να ληφθεί η απόφαση αυτή.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 at 10:55 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply