Υλικά για το μπακλαβά 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 250 γρ. βούτυρο λιωμένο 600 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη 1 σοκολάτα κουβερτούρα

 

Για το σιρόπι

300 γρ. ζάχαρη 500 ml χυμό πορτοκαλιού

 

Για την επικάλυψη

60 γρ. κουβερτούρα 15 γρ. βούτυρο

 

Εκτέλεση

Βγάζουμε τα Φύλλα κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα 50 γρ ζάχαρη, την κανέλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε καλά ένα σκεύος 30Χ45 εκ.

Βάζουμε τα μισά περίπου φύλλα στο ταψί, βουτυρώνοντας καλά ένα ένα πριν το τοποθετήσουμε.

Απλώνουμε το μισό μείγμα από τη γέμιση καλά πάνω στα φύλλα.

Προσθέτουμε 3-4 φύλλα ακόμα βουτυρώνοντάς τα και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά επίσης.

Χαράζουμε το γλυκό μέχρι κάτω σε 50 κομμάτια σχήματος ρόμβου.

Από πάνω απλώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για μιάμιση ώρα.

Μισή ώρα πριν ετοιμαστεί βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το χυμό σε ένα κατσαρολάκι, φτιάχνοντας το σιρόπι.

Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει για 4 ώρες.

Την ώρα αυτή λιώνετε την επιπλέον κουβερτούρα με το βούτυρο και 1 κ.σ. νερό σε ένα κατσαρολάκι πάνω από πολύ χαμηλή φωτιά ή στα μικροκύματα και ανακατεύουμε καλά.

Όταν κρυώσει ο μπακλαβάς ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας από πάνω και σερβίρουμε.

 

imommy

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.