Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γενικά Αρχεία Κράτους – ΑΡΧΕΙΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ: ΑΝΑΜΟΧΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ…. (εικόνες)

2 Ιουνίου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Παλιές φωτογραφίες, παλιοί φάκελοι που έπρεπε να πεταχτούν, χαρτόσημα άνευ αξίας, έγγραφα και εφημερίδες των οποίων ο προορισμός θα ήταν η ανακύκλωση, αποτέλεσαν τα υλικά με τα οποία οι μαθητές των 2 τμημάτων της ΣΤ’ του 1ου Δημοτικού σχολείου Γρεβενών δημιούργησαν έργα τέχνης. Με εμπνευστή την εξαίρετη εικαστικό-εκπαιδευτικό Ελένη Δινοπούλου είχαμε την ευκαιρία να δούμε υλικό από τα αρχεία που βρίσκονται στην υπηρεσία μας μέσα από μία εντελώς ξεχωριστή πλευρά.

Αφού αναμοχλέψαμε τα αρχεία μας, βρήκαμε φωτογραφίες και τις ιστορίες πίσω από αυτές. Τα παιδιά άκουσαν τις κρυμμένες ιστορίες και με οδηγό το συναίσθημα και τη φαντασία αποτύπωσαν εικαστικά τη δική τους άποψη. Τα χαρτόσημα έγιναν μαλλιά, κοσμήματα, ρούχα, μαντήλια, φρύδια. Οι τσαλακωμένες εφημερίδες έγιναν κορνίζες.  Οι πυρήνες των έργων – οι φωτογραφίες –πήραν άλλη μορφή και οι ιστορίες τους έκαναν τους μικρούς δημιουργούς να μας αφήσουν πίσω αξιοθαύμαστα έργα. Ο σκοπός, να ζωντανέψουν  στα παιδιά, μέσα από τα αρχεία,συναισθήματα και ενδιαφέρον για το παρελθόν και την ιστορία μας, πέτυχε.

Τα έργα των μαθητών θα εκθέτονται μόνιμα στην υπηρεσία μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπαιδευτικούς κα. Τσιώτα Παναγιώτα και κ. Παπακώστα Χρήστο που συμμετείχαν με τις τάξεις τους σε αυτή τη δράση, τον διευθυντή του 1ου Δημοτικού σχολείου κ. Νίκο Μπούσιο που την υποστήριξε και ιδιαιτέρως την εικαστικό – εκπαιδευτικό Ελένη Δινοπούλου για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε τα αρχεία διαφορετικά και πολύχρωμα.  Τέλος, εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών που μας φιλοξένησε  για ακόμη μία φορά στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης».

Γενικά Αρχεία Κράτους – ΑΡΧΕΙΩΝ Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ

This entry was posted on Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2017 at 15:39 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply