Την πάγια θέση της Κομισιόν ότι είναι ανάγκη να βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα ως το Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης (ΟΝΕ).

Μεταξύ των μακροπρόθεσμων δράσεων που πρότεινε σήμερα η Επιτροπή για την εμβάθυνση της ΟΝΕ ως το 2025 είναι και η δημιουργία θέσης ενός υπουργού οικονομικών της ευρωζώνης. Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής είναι αντικείμενο προς συζήτηση, ενώ πιο συγκεκριμένα σχετικά με το ελληνικό ζήτημα ανέφερε:

«Το Eurogroup σήμερα έχει πρόεδρο, και μάλιστα έναν εξαιρετικό πρόεδρο που έχει πολύ δουλειά μπροστά του. Υπολογίζουμε στην αποφασιστική στάση του προέδρου του Eurogroup για να βρεθεί λύση για το ελληνικό ζήτημα ως τις 15 Ιουνίου».

Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφκανγκ Σόιμπλε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας μπορεί να ξεπεράσει το 1% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, ο Πιερ Μοσκοβισί απάντησε ότι οι προβλέψεις της Επιτροπής για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και είναι γνωστό ότι προβλέπεται ανάπτυξη αρκετά μεγαλύτερη του 1%.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.