Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Αρειος Πάγος ζητά την τοποθέτηση εισαγγελέων σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου

30 Μαΐου, 2017 by Χρήστος Μίμης

Την τοποθέτηση ειδικού εισαγγελέα ανά περιοχή που θα είναι αρμόδιος για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και τη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με εγκύκλιό του, υποστηρίζοντας ότι η φοροδιαφυγή αγγίζει το 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο.

Ειδικότερα ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στην επίμαχη εγκύκλιο υποστηρίζει ότι ο παράνομος τζόγος αποτελεί εστία διαφθοράς αλλά και αιμορραγίας εκατοντάδων εκατομμυρίων σε ετήσια βάση ο οποίος κυρίως γίνεται μέσω Διαδικτύου και χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι το φαινόμενο αυτό το οποίο σχετίζεται και με άλλα σοβαρά αδικήματα, ξέπλυμα, απάτη μέσω υπολογιστή και λοιπά συναντάται κυρίως σε ίντερνετ καφέ όπου έχουν εγκατασταθεί παιγνιομηχανές και ηλεκτρονικοί υπολογιστές των οποίων το λογισμικό έχει τροποποιηθεί δίνοντας τη δυνατότητα για παράνομο στοιχηματισμό.


Οπως λέει στις επιχειρήσεις αυτού του είδους ο πραγματικός ιδιοκτήτης μονίμως απουσιάζει ενώ το προσωπικό είναι ασφαλιστικά ακάλυπτο.

Με την εγκύκλιό του παραγγέλλει σε όλους τους Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας όταν σχηματίζουν δικογραφίες να αποφεύγουν να τις διαχωρίζουν, ενώ να τηρούνται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργούνται κάθε μήνα από τις εισαγγελικές ή τις αστυνομικές αρχές.

iefimerida

This entry was posted on Τρίτη, 30 Μαΐου, 2017 at 18:33 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply