Μπορεί στην εφηβεία να έχουμε το αψεγάδιαστο δέρμα που μας έχει χαρίσει η φύση, αλλά στα σαράντα και τα πενήντα κάθε γυναίκα έχει το δέρμα που της αξίζει!

Και για αυτό έχει φροντίσει η κοσμετολογία με τα εκατοντάδες προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης που γίνονται σύμμαχοι ενάντια στη γήρανση και τα σημάδια του χρόνου, ανάμεσα στα οποία εντοπίζονται και οι ρυτίδες.

Δεν καθορίζονται αποκλειστικά από τα γονίδια, αντιθέτως επηρεάζονται από παράγοντες όπως η διατροφή, oi ακτίνες του ήλιου, αλλά και ο ύπνος.

Αυτή τη φορά επικεντρωνόμαστε στον τελευταίο αυτόν παράγοντα, με αφορμή τη συνήθεια που έχουν ορισμένες γυναίκες μέσης ηλικίας, να κοιμούνται σε μαξιλαροθήκες που «αποτρέπουν τις επιπτώσεις της γήρανσης», πωλούνται από το Soak&Sleep, κοστίζουν περίπου 35 ευρώ η μια και θεωρούνται το ίδιο αποτελεσματικές με τις ακριβές θεραπείες.

Η Λουίτζια Μινιτσιέλο, πενήντα ετών, μιλώντας στην Daily Mail, εξηγεί ότι είτε ταξιδεύει είτε βρίσκεται στο σπίτι της, κοιμάται σε μια απαλή μεταξωτή μαξιλαροθήκη της οποίας τις ευεργετικές ιδιότητες και απολαμβάνει.

Για αυτές τις ιδιότητες, η Σάμι Μάργκο, φυσιοθεραπεύτρια και ειδικός στον τομέα του ύπνου, υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το μετάξι θεωρείται πως κάνει καλό στην ομορφιά.

«Οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε στο ένα πλευρό, με το πρόσωπο μας να πιέζεται στο μαξιλάρι. Ετσι, ξυπνάμε με σημάδια στο δέρμα που όσο μεγαλώνουμε καθυστερούν να εξαφανιστούν και τόσο η ελαστίνη, όσο και το κολλαγόνο καθίστανται λιγότερο αποτελεσματικά», συμπληρώνει.

Τα βαμβακερά υφάσματα έχουν την τάση να αφυδατώνουν το δέρμα, σε αντίθεση με το πολύ μαλακό μεταξωτό ύφασμα που δεν αφήνει το δέρμα «τσαλακωμένο», ενώ η ειδικός λέει, ότι ακόμη και η ενυδατική κρέμα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα, αφού θα απορροφηθεί από το δέρμα και δεν θα μείνει επάνω στη μαξιλαροθήκη, όταν αυτή είναι μεταξωτή.

Οι θετικές επιδράσεις του μεταξιού είναι γνωστές εδώ και αιώνες, με κάποιους κατασκευαστές να αναφέρονται συχνά σε έρευνες που κάνουν λόγο για την πρωτεΐνη Sericin, που έχουν τα κουκούλια και είναι υπεύθυνη για την λάμψη του δέρματος, την ελαστικότητα και την σφριγηλότατα του, ενώ μπορεί να προσκολληθεί στην κερατίνη (πρωτεΐνη του δέρματος και των μαλλιών) με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα προστατευτικό στρώμα που βοηθά στη συγκράτηση της υγρασίας και έχει αντιγηραντική δράση.

Τέλος, τα οφέλη τους δεν σταματούν εδώ. Ειδικός τριχολόγος αναφέρει στην Daily Mail, πως αυτές οι μαξιλαροθήκες, μπορούν ακόμη να περιορίσουν τις βλάβες στα μαλλιά, μειώνοντας το φριζάρισμα που προκαλείται συνήθως κατά τη διάρκεια του ύπνου με άλλου τύπου μαξιλαροθήκες.

 

bovary

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.