Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μπράουνι με αβοκάντο: Έρωτας με την πρώτη μπουκιά

28 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Το μπράουνι με αβοκάντο είναι η καλοκαιρινή και light εκδοχή κάτι πολύ σοκολατένιου, αφράτου, αλλά όχι πολύ λιπαρού (δεν έχει καν βούτυρο) για να συνοδέψετε το πρωινό ή τον απογευματικό σας καφέ.

Μερικοί θέλουμε την υφή του κέικ ακόμα και όταν η εποχή επιβάλλει δροσερά smoothies και παγωτά. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας έχουμε το ιδανικό γλυκό. Φτιάχνεται μέσα σε 5 λεπτά, ψήνεται σε 25 και -φήμες λένε ότι- καταναλώνεται σε χρόνο ρεκόρ. Γι’ αυτό φροντίστε να το απολαύσετε εγκαίρως!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. σοκολάτα (κατά προτίμηση μαύρη)
2 ώριμα αβοκάντο
1 φλ. ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/2 του φλ. σκόνη κακάο
1 γλ. αμύγδαλα χτυπημένα σε σκόνη
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρούτα του δάσους για το γαρνίρισμα (αν έχετε, αν θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και στρώνουμε μια λαδόκολλα στη φόρμα κέικ την οποία θα χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει όσο ετοιμάζουμε τη ζύμη του κέικ. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνουμε τα αβοκάντο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το μίξερ (στη μικρή σκάλα) μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας σιγά -σιγά τα αυγά και το απόσταγμα βανίλιας. Με λίγη παραπάνω προσοχή (και αγάπη) προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο μίγμα, ανακατεύουμε και, στο τέλος, προσθέτουμε το κακάο, το αμύγδαλο και το αλάτι. Ρίχνουμε το μίγμα μέσα στη φόρμα και το ψήνουμε για 30 λεπτά (για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμο μπορούμε να κάνουμε το κόλπο με την οδοντογλυφίδα-τη βυθίζουμε στο κέικ και αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο). Κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή να κρυώσει (γιατί τότε είναι πιο νόστιμο) και απολαμβάνουμε!

 

bovary

loading…

This entry was posted on Κυριακή, 28 Μαΐου, 2017 at 13:11 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply