Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μακελειό στην Αίγυπτο: Επίθεση σε Χριστιανούς Κόπτες -26 νεκροί – Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την τυφλή επίθεση…

26 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα


Νέο λουτρό αίματος προκάλεσαν ισλαμιστές στην Αίγυπτο, με στόχο Κόπττες Χριστιανούς.

Ένοπλοι γάζωσαν με οπλοπολυβόλα λεωφορείο που μετέφερε προσκυνητές στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ του Ομολογητή, κοντά στην πόλη Μίνια, περίπου 245 χιλιόμετρα νότια του Καϊρου. Από την επίθεση, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αυτόπτες μάρτυρες, έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι και άλλοι 26 τραυματίστηκαν. Από την άλλη, αξιωματούχοι της εκκλησίας μιλούν για 35 νεκρούς από επίθεση 8 ενόπλων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, αριθμό τον οποίο μεταφέρει και το Al Jazeera.

Τοπικά μέσα αναμεταδίδουν δηλώσεις του επισκόπου Αραμέια, που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Κοπτικής Εκκλησίας, ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Πηγή της Κοπτικής Εκκλησίας δήλωσε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» ότι η προσκυνηματική εκδρομή οργανώθηκε ειδικά για παιδιά και ότι μόνον τρία επέζησαν από την επίθεση.

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την πολύνεκρη επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο.

Ένα tweet για την επίθεση ενόπλων κατά χριστιανών κοπτών σήμερα στην Αίγυπτο ανέβασε στο λογαριασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία

«23 ψυχές χάθηκαν σήμερα στην Αίγυπτο.
Είμαστε πάντα και παντού απέναντι σε κάθε φανατισμό που γεννά τυφλή βία με θύματα αθώους πολίτες», έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει η Ένωση Κεντρώων την πολύνεκρη επίθεση εναντίον χριστιανών Κοπτών στην Αίγυπτο.
Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι «είναι πλέον πρώτιστη ανάγκη η στενή και μελετημένη συνεργασία μεταξύ κρατών και διεθνούς κοινότητας και ο συντονισμός των προσπαθειών τους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

«Είναι λυπηρό και ανησυχητικό ότι ο χριστιανισμός διώκεται και απειλείται με εξαφάνιση στην αρχαία κοιτίδα του, τη Μέση Ανατολή.
Χρέος της ελληνικής πολιτείας είναι να επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να συμπαρασταθεί στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, καταβάλλοντας εμπράκτως κάθε δυνατή προσπάθεια βοήθειας», προσθέτει η Ένωση Κεντρώων.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2017 at 17:26 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply