Δεν έχετε κήπο για να καλλιεργήσετε ντομάτες αλλά μπορείτε να τους δώσετε λίγο χώρο στο μπαλκόνι σας, αν τις φυτέψετε άνετα σε μεγάλες γλαστρούλες.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί κάνει ακόμη δροσιά και δεν έχουν αρχίσει οι ζέστες.

Οι ντοματιές έχουν ανάγκη από χώρο για τις ρίζες τους ώστε να μεγαλώσουν άνετα και φυσιολογικά. Η γλάστρα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι κάπως φαρδιά και βαθειά ώστε να την φιλοξενεί άνετα αλλά και για να αποφύγετε να ξεραίνεται το φυτό χωρίς νερό πολύ γρήγορα.


Μπορείτε, ωστόσο, να αγοράσετε και μια γλάστρα 30 εκατοστών ύψους, αν δεν διαθέτετε χώρο, ώστε να καλλιεργήσετε ντοματίνια. Ξεκινήστε δηλαδή από τον κανόνα ότι όσο μεγαλύτερες είναι οι ντομάτες, τόσο μεγαλύτερη πρέπει να είναι η γλάστρα.


Πώς φυτεύουμε ντοματιές σε γλάστρα
Βεβαιωθείτε ότι αγοράσατε τη σωστή γλάστρα και ότι έχει τρυπούλες στον πάτο ώστε να επιτρέπει στο νερό να φεύγει
Τοποθετήστε στον πάτο της γλάστρας χαλίκι, καλύψτε το 15-20% της γλάστρας με αυτό
Ζητήστε ένα κατάλληλο χώμα, πλούσιο σε υλικά, γιατί η ντοματιά είναι λαίμαργη. Αναμείξτε το μάλιστα με λίγο βιολογικό λίπασμα, αφού πρώτα ρωτήσετε το φυτώριο.

Φυτέψτε την ντοματιά κάπως να γέρνει, λίγο, και κρατήστε την όρθια προσθέτοντας χώμα. Αυτό θα επιτρέψει να γεννηθούν νέες ρίζες και θα ενισχύσει την βάση του φυτού
Οταν τελειώσετε το φύτεμα, ποτίστε αρκετά ώστε όλη η γλάστρα να μουσκέψει καλά. Ομως, αφαιρέστε το νερό που κατέβηκε στο πιατάκι.


Ρωτήστε το φυτώριο και θα σας πει ότι ως τον Ιούνιο πρέπει να βάζετε στην ντοματιά σας λίγο λίπασμα βιολογικό κάθε 15 ημέρες, ώστε να εμφανιστούν τα πρώτα άνθη. Ποτίστε την άφθονα, όχι υπερβολικά και περιμένετε τις ντοματούλες σας που θάρθουν τον Ιούνιο-Ιούλιο!

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.