Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τσίπρας: Ο βαρύς χειμώνας έφερε αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος

24 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Την υπόσχεση για… ελαφρύνσεις στου λογαριασμούς ρεύματος έδωσε ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, τονίζοντας ότι στόχος είναι η χώρα να γίνει ενεργειακός κόμβος.

Ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι «προτεραιότητα είναι η στήριξη και διεύρυνση των κοινωνικών τιμολογίων», για να προσθέσει ότι «προωθείται ο σχεδιασμός για συνολική ελάφρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος». Μάλιστα, έκανε αναφορά στις αυξήσεις στο ρεύμα, σημειώνοντας ότι «αυτός ο χειμώνας ήταν βαρύτερος και είχαμε αύξηση στην κατανάλωση ρεύματος που επιβάρυνε τους λογαριασμούς αναντίστοιχα. Θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναδιάρθρωση των τιμολογίων και θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε ουσιαστικά και την επιβάρυνση των καταναλωτών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Στόχος μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη»

Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας είπε: «Βρίσκομαι στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέχεια της απόφασής μου να εποπτεύσω το κυβερνητικό έργο σε ένα ένα τα υπουργεία ξεχωριστά».

Αναφερθείς στα του υπουργείου, ανέφερε εν συνεχεία: «Πρωταρχικός στόχος είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου μας. Στόχος να πετύχουμε μια ανάπτυξη που θα είναι και βιώσιμη και θα προστατεύει το περιβάλλον. Ο ενεργειακός σχεδιασμος είναι βασικός για την προσέλκυση των επενδύσεων και αναβαθμίζει την γεωστρατηγική πολιτική της χώρας μας, η οποία έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

«Η Ελλάδα να γίνει ένας κόμβος όχι μόνο σε ό,τι αφορά στις μεταφορές αλλά και στην ενέργεια. Οι δρόμοι της ενέργειας του 21ου αιώνα δεν μπορούν να παρακάμπτουν την Ελλάδα. Η ενεργειακή ατζέντα και συνεργασία είναι στο επίκεντρο της συζήτησης και κατέχει περίοπτη θέση», ανέφερε.

Ο προγραμματισμός

Σε ό,τι αφορά στον προγραμματισμό του υπουργείου για τα ενεργειακά, ο κ. Τσίπρας είπε πως εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του αγωγου TAP, ένα έργο που εξελίσσεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Προχωρά η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και η κατασκευή της πλωτής μονάδας φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

Πέφτουν υπογραφές σε 3 συμβόλαια για υδρογονάνθρακες

Υπογράφουμε τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση δυο χερσαίων και ενός θαλασσίου οικοπέδου αύριο και προχωρούν διαγωνιστικές διαδικασίες, είπε και σημείωσε ότι για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού ενεργοποιείται η  ελληνική διαχειριστική αρχή υδρογονανθράκων.

Οι αναρτήσεις Τσίπρα στο Twitter

«Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και πόλος ειρήνης και σταθερότητας» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter για το περιεχόμενο της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Επίσης, με διαδοχικές αναρτήσεις αναφέρεται σε μια σειρά παρεμβάσεων που υλοποιεί και σχεδιάζει η κυβέρνηση στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος:

* Εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη.

* Προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Αλλά και η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη.

* Παράλληλα εργαζόμαστε εντατικά, σε διπλωματικό επίπεδο, για την ωρίμανση στρατηγικών ενεργειακών έργων. Του αγωγού φυσικού αερίου East Med, του διασυνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Euroasia Interconnector.

* Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στις ΑΠΕ, προκειμένου να βελτιωθεί το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Σε εξέλιξη βρίσκονται επενδύσεις άνω του 1 δισ.

* Δημιουργούμε το ανάλογο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να μπορούν πολίτες ή οι νέες «ενεργειακές κοινότητες» να παράγουν ενέργεια.

* Το πρόγραμμα «εξοικονομώ», που θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, αφορά ιδιωτικά & δημόσια κτίρια, αλλά και τον κλάδο των μεταφορών.

* Η διασύνδεση των νησιών & το νέο πλαίσιο για τις ΑΠΕ, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις, ώστε μέχρι το 2020 να μηδενιστούν οι χρεώσεις των ΥΚΩ.

* Προτεραιότητα η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και η Συμφωνία του Παρισιού. Έχουμε καλύψει σημαντικό δρόμο για τους στόχους του 2020.

* Με την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών οριοθετείται ο δασικός χώρος και τακτοποιείται η σχέση δάσους – γεωργικής εκμετάλλευσης.

* Ξεκινάμε την κωδικοποίηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την αποτύπωση όλων των ρυθμίσεων του χώρου σε ένα ενιαίο ψηφιακό υπόβαθρο.

* Άλλη μια μεταρρύθμιση που ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το Κτηματολόγιο, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020.

 

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 24 Μαΐου, 2017 at 17:56 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply