Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Συνταγή: Αχλάδια με σαφράν

Μάιος 19th, 2017 by Σταματίνα

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά για 4 άτομα

  • Μερικοί στήμονες σαφράν
  • 225 γρ. λευκό κρασί
  • 75 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 6 μικρά ώριμα αχλάδια καθαρισμένα
  • Κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το σαφράν, το κρασί και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε τα αχλάδια μέσα στο ζεστό σιρόπι, με 150 ml κρύο νερό.
  3.  Αφήνουμε να πάρουν βράση, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν τα αχλάδια.
  4. Τα βγάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
  5. Αφήνουμε το σιρόπι να βράσει για 10-15 λεπτά ώσπου να μείνει το μισό και περιχύνουμε με αυτό τα αχλάδια.
  6. Τα αφήνουμε να μείνουν για μερικά λεπτά και σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος.

 

newsbeast

loading…

This entry was posted on Παρασκευή, Μάιος 19th, 2017 at 11:49 and is filed under ΣΥΝΤΑΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply