Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό σκοράκι….του άρεσε να τρώει με τα αδερφάκια του χαρτί, μέχρι που βρέθηκαν μπροστά του κάτι παλιές φωτογραφίες. Από τότε άλλαξε γνώμη και έψαξε να βρει άλλου την τροφή του…

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Γρεβενών μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής για το 2ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα το Παραμύθιεπιμελήθηκαν δράσεις που είχαν σχέση τόσο με το παραμύθι όσο και με το κυρίως αντικείμενο τους, τα αρχεία.

Οι δράσεις μας ξεκίνησαν στις 8 Μαρτίου και διήρκεσαν μέχρι τις 10 Μαϊου.

Είχαμε την πολύ μεγάλη χαρά να παρουσιάσουμε ένα «δικό» μας παραμύθι, τον «Σκόρο που αγαπούσε τα έγγραφα» καθώς και μία σειρά λαϊκών παραμυθιών του τόπου μας.

Ο «Γκιώνης», ο «Πετικανάς», «Η νεράιδα και το μαντήλι», ο «Σταχτομπουμπαλιάρης» ήταν κάποια από τα  παραμύθια που τα παιδιά άκουσαν και είδαν προβολές. Η συμμετοχή τους όμως υπήρξε και ενεργητική καθώς δραματοποίησαν ένα παλιό ουκρανικό παραμύθι, ζωγράφισαν εξώφυλλα και έγραψαν τις δικές τους ιστορίες βασισμένες σε φωτογραφίες που υπάρχουν στο υλικό της υπηρεσίας μας.


Τα προγράμματα μας παρακολούθησαν 720 μαθητές που αντιστοιχούν σε 41 σχολικά τμήματα των δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης των Γρεβενών. Βρεθήκαμε επίσης στην πολύ ευχάριστη θέση να υποδεχτούμε για πρώτη φορά σχολεία εκτός πόλης, τα σχολεία των κοινοτήτων Μέγαρο και Καρπερό. Επιπλέον, ήταν πολύ μεγάλη η τιμή που νιώσαμε με την επίσκεψη του Ειδικού σχολείου Γρεβενών. Την αφήγηση των παραμυθιών ζωντάνεψε με περισσή γλαφυρότητα η ΑγλαϊαΜήττα και την υποστήριξη των προγραμμάτων ανέλαβε με μεγάλη συνέπεια η Βασιλική Ριζάκη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας και ιδιαιτέρως τους Σχολικούς Συμβούλους, κα. Ευγενία Νιάκα και κ. Αθανάσιο Μαλέτσκο, για την ευκαιρία που μας δόθηκε να δουλέψουμε μαζί τους και κυρίως να ζήσουμε «παραμυθένιες» στιγμές μαζί με τα παιδιά.  Τέλος, πρέπει να δηλώσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών που μας φιλοξένησε  σε όλη τη διάρκεια των δράσεων μας στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.