Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που παραιτήθηκε ο Φίλιππος

17 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Στάθηκε στο πλευρό της βασίλισσας Ελισάβετ τα τελευταία 60 χρόνια ασκώντας τα καθήκοντά του.Μόλις πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε επίσημα πως ο πρίγκιπας Φίλιππος πρόκειται να αποδεσμευτεί.

Σύμφωνα με τη Sunday Times η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τα εγγόνια της να αφοσιωθούν περισσότερο στον βασιλικό τους ρόλο και στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν.

Ωστόσο, αίνιγμα αποτελεί η απόφαση της παραίτησης του Φιλίππου.

Την αποκάλυψη του λόγου, έκανε μιλώντας στην εφημερίδα Daily Star ένας από τους μπάτλερ του παλατιού ο οποίος υπηρέτησε την βασιλική οικογένεια για πάνω από δέκα χρόνια. Το κρύωμα που υπέστη ο Φίλιππος την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών σε συνδυασμό με εκείνο που αντιμετώπισε και η ίδια η Ελισάβετ φέρεται να ήταν εκείνο που τον ώθησε στο να λάβει αυτή την απόφαση. «Είμαι 95, πρέπει να χαλαρώσω», εξομολογήθηκε ο Φίλιππος, σύμφωνα με την μαρτυρία του μπάτλερ.

Εκείνο όμως που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση σαν αποκάλυψη και μάλιστα από τις ίδιες πηγές είναι ότι την απόφαση την πήρε έπειτα και από τον θάνατο δύο καλών του φίλων.H απώλεια του επί πολλά έτση φίλου του, Μπράιαν Μακγκράθ, που υπήρξε στο παρελθόν και γραμματέας του και έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο σε συνδυασμό με την απώλεια ενός ακόμη οικείου προσώπου του Φίλιππου, ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που τον οδήγησε σ’ αυτή την απόφαση.

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τετάρτη, 17 Μαΐου, 2017 at 21:37 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply