Με όλη την πρέπουσα επισημότητα,  τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν του Προστάτου και Πολιούχου της πόλεως των Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ και Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Δείτε και :  Ο εορτασμός του πολιούχου Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου (Αχιλλείου) 2017 (εικόνες + video)

Το σύνολο των ιερέων της Μητροπόλεως, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικάνωρος, οι πολιτικές, δημοτικές, αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου, οι σημαιοφόροι των σχολείων, μέλη πολιτιστικών συλλόγων, στρατιωτικό άγημα, στρατιωτική μπάντα και όλος ο πιστός λαός της πόλεως, έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν τον πολιούχο τους Άγιο και ακολούθησαν την λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Αχιλλίου η οποία αφού διέσχισε το κέντρο των Γρεβενών κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στην εξέδρα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού τελέσθηκε αρτοκλασία και εκφωνήθηκε Θείον Κήρυγμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα ο οποίος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο Αχίλλιο και ιδιαίτερα στη μεγάλη αρετή της ταπεινοφροσύνης και προέτρεψε «να θωρακίσουμε την ψυχή και την προσωπικότητά μας με άδολη ταπεινοφροσύνη».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τις αρχές του τόπου, τους συλλόγους, τα σχολεία, τον στρατό, τον φιλάγιο και φιλέορτο λαό, και όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον Πολιούχο των Γρεβενών Άγιο Αχίλλιο.

Δείτε και :  Ο εορτασμός του πολιούχου Γρεβενών Αγίου Αχιλλίου (Αχιλλείου) 2017 (εικόνες + video)

Εικόνες: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.