Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οικονομικό Επιμελητήριο: Με τα νέα μέτρα ολοκληρώνεται η εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών

16 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Τον κίνδυνο να εφαρμοστεί το σύνολο των μέτρων από το 2018, με δεδομένο ότι η φοροδοτική ικανότητα έχει πλέον εξαντληθεί και οι στόχοι που έχουν τεθεί είναι δύσκολα επιτεύξιμοι, επεσήμανε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Ακόμα και τα έτοιμα χρήματα, είτε στις τράπεζες, είτε στα στρώματα και στα σεντούκια, τελείωσαν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η συγκεκριμένη φορολογική πολιτική προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις και στα δημόσια ταμεία, πέραν της ζημιάς στα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων», οδηγώντας σε διατήρηση του υφεσιακού περιβάλλοντος και ανάγκη επιβολής νέων μέτρων ή και εφαρμογής των προβλεπόμενων στο νομοσχέδιο ακόμα και το 2018.

Ο κ. Κόλλιας, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μέτρο της επιβολής εισφοράς πάνω στην εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και κάλεσε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη που ολοκληρώνει την εξόντωση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Εκανε λόγο για δήμευση των κερδών και είπε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν σε φόρους και εισφορές επτά, ακόμα και οκτώ ευρώ στα δέκα ευρώ των κερδών τους. Οι αλαγές αυτές, υπογράμμισε, οδηγούν  με μαθηματική  ακρίβεια  στην  ολοκληρωτική  εξόντωση  των ελευθέρων  επαγγελματιών,  των  συνεπών  ελεύθερων επαγγελματιών,  και,  κατά  συνέπεια,  στη  διεύρυνση  της τρύπας για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η  συμφωνία  της  κυβέρνησης  στο  αίτημα  των  δανειστώνπρος  αυτή  την  κατεύθυνση  αποδεικνύει  ότι  τα  πάντα είχαν   αποφασιστεί   εκ   των   προτέρων,   και   τώρα σερβίρονται σταδιακά, πρόσθεσε.

 

iefimerida

loading…

This entry was posted on Τρίτη, 16 Μαΐου, 2017 at 18:20 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply