Για την ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης Τσίπρα και στον στόχο για την ανάπτυξη του 2017, κάνει λόγο ο βουλευτής ΝΔ Κορινθίας και αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας.

Αναλυτικά η δήλωση του κ.Δήμα:

«Με φόντο το νέο Μνημόνιο του κ. Τσίπρα είναι εντυπωσιακή η δημόσια ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης στο στόχο για ανάπτυξη εντός του 2017. Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, κόστισε περίπου 1,58 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία μέσα σε μόλις έξι μήνες, συνεχίζοντας την καταστροφική πορεία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015.

Πιο συγκεκριμένα:

– Στον Προϋπολογισμό του 2017 (σελ. 27), τον οποίο ψήφισε η Κυβέρνηση στις 16 Νοεμβρίου 2016, η πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 2,7%

– Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 11 Μαΐου, αναθεώρησε την φετινή πρόβλεψη για ανάπτυξη στο 2,1%

– Στα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή (Αιτιολογική Έκθεση, σελ. 154) η πρόβλεψη μειώνεται ακόμα περισσότερο στο 1,8%.

Είναι προφανές ότι κάθε ημέρα παραμονής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κοστίζει στους Έλληνες και τους προσθέτει δυσβάσταχτα βάρη.

Ανικανότητα, ψέματα, και ολιγωρίες δίχως τέλος, από μία Κυβέρνηση που αυτοδιαψεύδεται με την ταχύτητα του φωτός.  Η μόνη λύση για τη χώρα, είναι η πολιτική αλλαγή».

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.