Το ελληνικό χρέος θα συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Eurogroup της 22ας Μαΐου, επιβεβαίωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο, προϊδέασε ότι τα όποια μέτρα θα πάνε μετά το 2018.

Σε ενημερωτικό του έγγραφο, ο πρόεδρος του Eurogroup υπογραμμίζει πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη χρηματοδοτική συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Υπενθυμίζει ωστόσο το ανακοινωθέν του Eurogroup του περσινού Μαΐου, το οποίο προβλέπει ότι περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το 2018, και μόνο εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Το Eurogroup θα εξετάσει επίσης την τεχνική συμφωνία που επετεύχθη ανάμεσα στην Αθήνα και τους θεσμούς στις αρχές Μαΐου.

Οπως αναφέρεται στο ολλανδικό έγγραφο, στη συνεδρίαση της ευρω-ομάδας ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αναμένεται να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα δομηθεί η πιθανή εκταμίευση της επόμενης δόσης στήριξης.

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.