Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πώς θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού στο δρόμο

15 Μαΐου, 2017 by Σταματίνα

Αποφασίζετε να βγείτε βόλτα με το παιδί χωρίς αμάξι, όμως το περπάτημα στην πόλη εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά του. Άρα λοιπόν πρέπει να λάβετε τα μέτρα σας ώστε να μη συμβεί κάτι δυσάρεστο:

Από τη στιγμή που θα περάσετε την πόρτα της εξόδου, μέχρι τη στιγμή που θα επιστρέψετε στο σπίτι, απαγορεύεται δια ροπάλου να αφήσετε έστω και λίγα δευτερόλεπτα το παιδί από τα μάτια σας.

Ξεκαθαρίστε εκ των προτέρων στο παιδί ότι θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες σας και να μην κάνει ούτε για μια στιγμή του κεφαλιού του. Όχι πως θα το κάνει απαραίτητα πράξη, όμως είναι κάτι που οφείλετε να κάνετε.

Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι πρέπει να πηγαίνετε πάντα από το πεζοδρόμιο, ακόμα κι αν όταν είσαστε με άλλον ενήλικο περπατάτε στο δρόμο. Η ασφάλεια του παιδιού σας είναι πρώτη προτεραιότητα!

Το πεζοδρόμιο θα σας γλιτώσει από πολλά, όχι όμως από τα πάντα. Πρέπει να έχετε το νου σας σε τυχόν κακοτεχνίες ή ασυνείδητους οδηγούς δικύκλων που κινούνται παράνομα πάνω στο πεζοδρόμιο, μη δίνοντας τη δέουσα προσοχή στους πεζούς.

Σε εκείνα τα σημεία όπου δεν μπορείτε για διάφορους λόγους να πάτε από το πεζοδρόμιο, εξασφαλίστε ότι το παιδί περπατάει προς τη μεριά του πεζοδρομίου ή να το έχετε μπροστά σας και ποτέ προς τη μεριά του δρόμου.

Ακόμα κι αν βλέπετε ότι το παιδί περπατάει ήρεμο, κρατώντας το χέρι σας, αρκεί να δει κάτι που θα του κινήσει την περιέργεια ή να θελήσει να παίξει για να κάνει μια απότομη κίνηση και να σας ξεγλιστρίσει.

Τέλος, μη μιλάτε στο κινητό όταν έχετε βγει βόλτα με το παιδί, τόσο για λόγους ασφαλείας, όσο και για να μη χάσετε στιγμή με το μικρό σας. Μη χάνετε την παραμικρή ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί του!

newsbeast

loading…

This entry was posted on Δευτέρα, 15 Μαΐου, 2017 at 21:50 and is filed under ΠΑΙΔΙ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply