Ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τραγωδία στο Αδενδρο Θεσσαλονίκης ζητώντας παράλληλα να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια του σιδηδροδρομικού δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είναι απαραίτητη η ταχύτατη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών του δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

Η ΝΔ με δήλωση του βουλευτή Σερρών και τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών Κ.Καραμανλή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του χθεσινοβραδινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

«Ευχόμαστε περαστικά και να πάνε όλα καλά σε όλους τους τραυματίες», ανέφερε ο κ. Καραμανλής ο οποίος παράλληλα πρόσθεσε πως το δυστύχημα αυτό γεννά πλήθος ερωτημάτων και συγκεκριμένα τα εξής:

– Ποιος είναι τελικά ο ακριβής αριθμός των επιβατών του συγκεκριμένου δρομολόγιου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ;

– Βασιζόμενη σε ποιες πληροφορίες έσπευσε να εκδώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωση αναφερόμενη αρχικώς σε τέσσερα θύματα;

– Για ποιους λόγους αφέθηκαν κάποιοι επιβάτες να εγκαταλείψουν το χώρο με δικά τους μέσα σύμφωνα και με τις πρώτες δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς να διαπιστωθεί από τις κρατικές Υπηρεσίες εάν είναι όλοι καλά στην υγεία τους και δίνοντας έστω μια τυπική κατάθεση;

Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ερωτήματα για το πως λειτουργούν οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι.

– Είναι αλήθεια ότι στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα σημεία μειώνεται η ταχύτητα των αμαξοστοιχιών; Μήπως υπάρχει ελλιπή συντήρηση του δικτύου;

«Θα παρακολουθούμε στενά αυτήν την υπόθεση. Αναμένουμε την άμεση διενέργεια της έρευνας για να φωτισθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος», κατέληξε στη δήλωσή του κ. Καραμανλής.

Το ΚΚΕ για το τραγικό δυστύχημα:

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Θεσσαλονίκη κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους υπόλοιπους τραυματίες, ενώ σε σχετικό σχόλιο του Κόμματος τονίζεται ότι «πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά τα μέτρα και τις συνθήκες ασφαλείας».

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το στέλεχος του Κινήματός μας, Δημήτρης Μικρόπουλος, και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι αυτονόητο ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

 

iefimerida

loading…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.